Із Герцлійської бухти добре видно португальський берег

24.02.2006
Із Герцлійської бухти добре видно португальський берег

Нещодавно Олександр Рибка (ліворуч) та Рамі Доані капітанствували в юнацьких збірних своїх країн, а ближчими днями можуть дебютувати вже під прапорами «молодіжок».

      Товариською зустріччю з ізраїльськими однолітками українська «молодіжка» розпочне цілеспрямовану підготовку до фінальної частини Євро-2006, яка пройде на стику травня—червня в Португалії. Відліт команди Олексія Михайличенка призначено на неділю, а власне гра відбудеться 28 лютого в Герцлії — «місті контрастів», одна частина якого — пролетарська, а інша складається із суцільних вілл та міні-Лас-Вегасів. Саме тут певний час працював головним тренером місцевого «Маккабі» Андрій Баль, нині — один із наставників «дорослої» збірної України.

      На кількаденний збір перед візитом до Ізраїлю тренери запросили таких гравців.

      Воротарі: Андрій П'ятов («Ворскла»), Олександр Рибка («Динамо»), Євген Ширяєв («Чорноморець»).

      Захисники: Андрій Башлай, Олександр Романчук (обидва — «Арсенал»), Олег Допілка («Динамо»), Микола Іщенко («Карпати»), Дмитро Невмивака («Металург» (З)), Дмитро Чигринський («Шахтар»), Григорій Ярмаш («Ворскла»), Олександр Яценко (ФК «Харків»).

      Півзахисники: Олександр Алієв, Сергій Сілюк (обидва — «Металург» (З)), Тарас Михалик, Олександр Ситник (обидва — «Динамо»), Андрій Оберемко, Євген Чеберячко (обидва — ФК «Харків»), Адріан Пуканич («Іллічівець»).

      Нападаючі: Артем Мілевський («Динамо»), Максим Фещук («Карпати»), Іван Кривошеєнко («Іллічівець»), Олександр Максимов (ФК «Харків»). Щоправда, в останнього була травма, і він не завершив лікування.

      На думку Олексія Михайличенка, нині дуже важливо переконатися, що це саме та обойма виконавців, якій буде до снаги розв'язувати складні завдання в Португалії. Стосовно ймовірної появи у складі легіонерів цього вікового розряду, тренер зауважив, що він та його асистенти поки не бачать кандидатів, які могли б відчутно посилити потенціал збірної.

      До речі, привернуло увагу включення до складу юного воротаря Рибки, який два роки тому грав у Ашкелоні та Раанані в зимових спарингах з ізраїльтянами за українську збірну U-17, очолювану тоді Віктором Кащеєм. А тепер Сашко, пробиваючи шлях до основи «Динамо», у молодіжній збірній складе компанію хлопцям 1983—1985 років народження.

Євген СИВИЙ.