ХРОНIКА

22.02.2006

НБА

      Щорічний All Star Weekend НБА завершився «матчем зірок» найголовнішої баскетбольної ліги світу. Команда Сходу виявилася сильнішою від представників клубів Заходу — 122:120 (28:28, 42:25, 27:41, 23:28), а 21-річний «східняк», форвард «Клівленд кавальєрз» Леброн Джеймс, набравши 29 очок, став найкращим гравцем зустрічі. Це наймолодший MVP в історії матчів «усіх зірок». Джеймс здобув таке визнання всупереч тому, що найрезультативнішим у зустрічі став «західняк» Трейсі Макгреді (36 очок).

      На думку американських оглядачів, усі «немісцеві» баскетболісти — німець Новіцьки, іспанець Газоль, росіянин Кириленко, француз Паркер, китаєць Яо Мінь — гру «провалили». Утім це не завадило Діркові Новіцьки з «Даллас маверікс» переграти американських снайперів у конкурсі триочкових кидків.

Дзюдо

      Три медалі здобули українські майстри татамі на Кубках світу. У Будапешті на третю сходинку п'єдесталу зійшла Марина Прокоф'єва (до 78 кг), а в австрійському Леондінгу Георгій Зантарая (до 60 кг) та Костянтин Ананченко (до 73 кг) здобули срібні нагороди, програвши лише у фіналах ( відповідно, австрійцеві Людвигу Пайшеру та корейцю Кім Дже Буму). Загалом у п'ятьох з 13 жіночих і чоловічих вагових категорій перемагали родоначальники дзюдо — японці, у корейців — три перші місця. Загалом дзюдоїсти за сезон мають можливість виступити у сімох змаганнях, які мають назву Кубок світу, та трьох Суперкубках.

Футбол

      У понеділок на засіданні ради вищої ліги ПФЛ України вирішено, що наступний національний чемпіонат стартує 23 липня, а завершиться перше коло-2006/07 19 листопада. Крім того, матч останнього туру першості між «Динамо» й «Шахтарем»  розпочнеться о 19.00, тоді як інші зустрічі в цей день — 14 травня — буде зіграно в один час, о 16.00.

* * *

      Стало відомо, що, крім «Ньюкасла», «Фулхема», «Вердера», «Марселя» та «Панатинаїкоса», боротьбу за підписання контракту з форвардом турецького «Бешикташа» Ахмедом Хассаном веде й київське «Динамо». 19-річний єгиптянин, нагадаємо, нещодавно зі своєю збірною став переможцем Кубка Африки, забивши чотири голи й отримавши приз кращого гравця турніру.