«Шпильками» в чоловічі серця

18.02.2006

      І як ті дівчата ходять на своїх гострющих «шпильках»? Ніколи не міг збагнути, як на цих шпичаках можна стояти, ходити й навіть бігати — іноді бачиш, як панянка на десятисантиметрових підборах женеться за маршруткою, і за серце хапаєшся. А вона нічого, ще й встигає... Ні, що не кажи, а наші жінки — найкращі! Бо незважаючи на всі складнощі, носять-таки на втіху чоловікам ці знаряддя тортур.

      На буржуйському Заході так не вміють. Тамтешня прекрасна стать так дбає про зручність, що давно змінила «шпильки» на кросівки й  особливо не замислюється, над тим, чи подобається це статі сильній. Хоча ситуація, схоже, потроху змінюється: навіть маскулінізовані і вічно заклопотані американки збагнули, що дарма розучилися ходити на високих підборах. І тепер наввипередки біжать записуватися на дуже корисні курси, що днями відкрилися у Нью-Йорку.

      Навчають на цих курсах під назвою «Сила «шпильки», як ви вже, мабуть, здогадалися, ходити на височенних шпичаках. Досвідчені інструктори пояснюють курсанткам, як треба правильно балансувати на 10—12-сантиметрових каблуках, аби не втратити рівновагу і при цьому мати гарну поставу, а заодно навчають ходити так, як моделі по подіуму (англійською мовою це називається catwalk, або, дослівно, «котяча хода»). Заняття проводяться під запальну музику і з елементами танцю. Тож щасливі учениці навчаться привертати чоловічі погляди не лише граційною ходою, а й не менш граційними танцями на дискотеці. Звісно, на «шпильках»...