Що, «мавпочки», дебютували?

18.02.2006
Що, «мавпочки», дебютували?

«Вождi»-трiумфатори.

      У середу ввечері в лондонській концертній залі «Ерлз Корт» відбулася 26-та церемонія вручення «Бріт евордс» — найвищих щорічних нагород британської популярної музики, відповідників американських «Греммі». Тріумфатором вечора став молодий рок-квартет з міста Лідс Kaiser Chiefs («Вожді кайзера»). Хлопці мали п'ять номінацій і, в підсумку, перемогли в трьох категоріях: «Краща британська група», «Краща рок-група» та «Краща концертна група».

      По дві почесні статуетки отримали давні улюбленці британської публіки: рок-група  Coldplay («Кращий альбом» та «Кращий сингл») та співак, капітан британської армії Джеймс Блант («Кращий співак» та «Кращий поп-виконавець»).

      Двічі на сцену виходили по нагороди члени американського рок-тріо Green Day. Американські панки перемогли в категоріях «Краща закордонна група» та «Кращий закордонний альбом». А найуспішнішим дебютантом названо гурт Arctic Monkeys («Арктичні мавпи»), який з'явився на музичній сцені Туманного Альбіону наприкінці минулого року, але вже встиг здобути неймовірну популярність.