З магазину — в гробниці

18.02.2006
З магазину — в гробниці

Каріма Адебібе в ролі Лари Крофт.

      Знаменита розкрадачка гробниць Лара Крофт матиме нове обличчя. Прихильників Анджеліни Джолі прохання не хвилюватися — у кіно вона поки що залишається єдиною Ларою, і якщо режисери раптом надумають знімати продовження пригод археологині, на головну роль претендуватиме саме Енджі. А от у віртуальному світі — інша річ. Нагадаємо, фільми про пригоди Лари Крофт знімалися за мотивами відомої комп'ютерної гри, де героїнею є сексапільна й хоробра панянка. І панянка ця — не просто собі мальований персонаж: вона має цілком реальних, із плоті й крові, прототипів. Щоразу, коли автори гри надумують запустити у виробництво нову версію, то підшукують «модель», яка б «зіграла» Лару і для подальшого тиражування її образу у грі, й для випуску рекламних роликів, плакатів тощо. Свого часу прототипами комп'ютерної розкрадачки гробниць були манекенниці Нелл Макендрю і Джилл де Йонг, актриси Рона Мітра, Люсі Кларксон і Ванесса Демуй. Тепер ця честь випала... звичайній продавщиці.

      Двадцятирічна Каріма Адебібе досі працювала в одному з лондонських магазинів і на всесвітню славу мало сподівалася. Хоча, як і всі нормальні дівчата її віку, про щось таке мріяла. Тому й надiслала свої фото на конкурс, метою якого було обрати наступну Лару Крофт. Коли з десятків тисяч претенденток з усього світу перемога дісталася саме їй, щаслива Каріма не могла в це повірити. І зізнається, що не вірить ще й досі, хоча вже встигла знятися у кількох пробних відеороликах і підписала з компанією SCi, виробником комп'ютерних ігор, контракт на два роки. Однак, глянувши на довгоногу, повногруду й струнку красуню Адебібе, нескладно зрозуміти, чому журі конкурсу надало перевагу саме їй...

      Як повідомляє британський телеканал Sky News, у контракт на розкрутку сьомої версії гри під назвою «Лара Крофт: Легенда» (вона з'явиться у продажу вже у квітні) входять, зокрема, й курси з археології, уроки виживання, заняття зі стрільби вивчення правил етикету. Адже Лара Крофт — графиня й аристократка в 11-му поколінні. Також Карімі доведеться брати уроки риторики — очевидно, щоб плюс до всього ще й гідно представляти свою героїню і проект загалом на численних презентаціях, прес-конференціях тощо. Адже розкрутка «Легенди» передбачає дворічні переїзди по найбільших містах різних країн на різних континентах.