Не май сто друзів — май одну, але знамениту

17.02.2006
Не май сто друзів — май одну, але знамениту

Джей Ло знайде донора для хворої товаришки.

      29-річна Джанет Овалез у розпачі — нещодавно лікарі виявили у неї рак крові. Дівчину, з огляду на те, що їй досить пізно поставили діагноз, можна було б вважати приреченою — їй конче необхідна пересадка кісткового мозку, однак знайти донора дуже складно. Річ у тім, що для успішної операції донор обов'язково повинен бути того ж етнічного походження, що й Джанет. А вона — латиноамериканка. Здавалося б, у чому ж проблема? А в тому, що мешкає сердешна у Сполучених Штатах, де серед десятимільйонного (!) переліку донорів кісткового мозку фактично немає латиноамериканців!

      Однак принаймні в одному бідолашній Джанет таки пощастило: вона має чудову подругу. І подруга ця неабихто, а сама Дженніфер Лопес — обожнювана мільйонами співачка й актриса, зрештою, мільйонерка... Хоча в даному випадку річ не у грошах. Джей Ло кинула клич по всіх латиноамериканцях країни (а у США їх насправді дуже й дуже багато) з проханням приходити й перевірятися на сумісність із Джанет. Зірка переконана, що їй вдасться врятувати подругу, хай навіть для цього треба буде «прошерстити» всю Південну Америку в пошуках добровольців. Зрештою, не виключено, що за згоду поділитися із міс Овалез своїм спинним мозком Дженніфер запропонує охочим солідну винагороду. До речі, сама вона донором стати не може — очевидно, не ті показники. Не підійшли Джанет у ролі донорів і родичі та близькі. Та дівчина переконана, що все буде гаразд, і ще до кінця лютого їй зроблять рятівну операцію. Ще б пак, із такою-то подругою!

      До слова, у 2004 році Джей Ло отримала гуманітарну премію «Ноче де ніньйос», яку вручають людям, відомим своєю доброчинною діяльністю.