ХРОНІКА

04.02.2006
Олімпізм

      Віце-президент НОК Володимир Бринзак заявив, що на церемонії відкриття ХХ зимових Олімпійських ігор в італійському Турині прапор України нестиме 33-річна київська санниця Наталя Якушенко. Запасний варіант — 29-річний лижник із Яремчі Роман Лейбюк.

* * *

      Власником ексклюзивних прав на показ Олімпіади стала Національна телекомпанія України. Віце-президент НТКУ Євген Каленський заявив, що на період 9—26 лютого заплановано близько 130 годин телетрансляцій, більшість із яких здійснюватиметься в прямому ефірі. Творча група Першого національного складається з 16 чоловік і розпочне свою роботу в Турині 5 лютого. Деякі змагання транслюватиме канал «Мегаспорт», який є власником субліцензії, короткі щоденники готуватимуть телеканали «Інтер» і «Ера».

Гандбол

      Чоловіча збірна України завершила чемпіонат Європи в Швейцарії на 12-й позиції. Позавчора хлопці Сергія Кушнирюка програли команді Франції з дошкульним рахунком 20:30 (10:16). Загалом на другому етапі українці не здобули жодного очка. Але завдання-мінімум на турнір вони виконали раніше.

      Група І: Франція —Україна — 20:30, Німеччина — Польща — 32:24, Іспанія — Словенія — 39:33.

      Підсумкове становище: Іспанія — 9, Франція — 8. Німеччина — 7, Словенія — 4, Польща — 2, Україна — 0.

      Група ІІ: Данія — Норвегія — 35:31, Хорватія — Ісландія — 29:28, Росія — Сербія і Чорногорія — 29:21.

      Підсумкове становище: Хорватія — 8, Данія — 7, Росія — 6, Ісландія — 5, Сербія і Чорн., Норвегія — 2.

      У півфіналах сьогодні зустрінуться: Франція — Хорватія, Іспанія — Данія.

Фехтування

      У Кувейті відбувся розіграш Гран-прі серед шпажистів. Переможцем в особистих змаганнях став харків'янин Дмитро Карюченко, який у фінальній дуелі виграв у француза Робейрі — 15:14. Це перший успіх українських шпажистів на турнірах такого високого рівня. У командних змаганнях наша збірна стала сьомою, поступившись у чвертьфіналі американцям лише одним уколом — 44:45.

Футбол

      Контрольні матчі: «Динамо» (Київ) — «Динамо» (Москва, Росія) — 4:0 (Рінкон — 2, Нінкович, Єщенко), «Шахтар» — «Фредрікстад» (Норвегія) — 1:2 (Брандао), «Металург» (Д) — «Ліберец» (Чехія) — 3:2 (Косирін — 2, Прийомов), «Арсенал» — «Хасково» (Болгарія) — 3:0 (Мізін, Перич, Пірич), «Харків» — «Гроцлін» (Польща) — 1:2 (Целих (пен.)), «Кривбас» — «Том» (Росія) — 1:1 (Гігіадзе).

* * *

      Кубок Італії. Чвертьфінал. Матч-відповідь: «Інтер» — «Лаціо» — 1:0 (Станкович, 37; перша зустріч — 1:1).