М'ясо треба споживати у гарному настрої

03.02.2006

      — Зараз люди дуже часто хворіють через недостатню кількість заліза в організмі (зокрема у крові). Для його поповнення краще споживати продукти тваринного походження. Наприклад, так зване «гемове» залізо (його ми отримуємо через споживання м'яса) нашим організмом засвоюється на всі сто відсотків. Треба споживати м'ясо різних тварин, чергувати його, бо в кожному виді — свої переваги. Свинина  досить легко засвоюється, і вона більш калорійна, яловичина в порівнянні зi свининою багатша на залізо. Білки найкраще засвоюються із яловичини, ніж зі свинини, а також із м'яса молодих тварин та птиці. Дуже корисна кров'янка, бо багата на залізо. До речі, щоб продукти харчування краще засвоювались, треба споживати їх у гарному настрої, у комфортному приміщенні та приємному оточенні, смачно приготовленими. Кожного дня м'ясо їсти не треба, мають бути розвантажувальні дні.

      Час від часу наша лабораторія перевіряє рівень харчування населення. Ми бачимо, що в селах їдять гірше, ніж в містах. Молоко, м'ясо, перші овочі й фрукти, коли вони дорожчі, — все це йде на продаж. Із виручки купують крупи, олію, одяг, зошити для дітей, оплачують комунальні послуги. Взагалі дотягує у споживанні продуктів до встановлених норм лише третина дорослого населення, решта — недоїдає.

      Продуктів тваринного походження в раціонах людей сьогодні дуже мало. Якщо йдеться про залізо, то ніякими продуктами рослинного походження ви його повноцінно не заміните. По білку м'ясо можна замінити квасолею, соєю. По мінеральних речовинах — різні овочі, фрукти. Зараз навколишнє середовище наше доволi забруднене — повітря, вода, грунти. Звичайно ж забруднені й наші продукти, й питна вода. Організму з цим треба якось боротися, а тим, хто споживає м'ясо, легше витримувати навантаження від цієї боротьби.

  • Борщ не для бідних

    Ціни на продукти в Україні не те що не падають, а чи не з кожним днем піднімаються все вище, знищуючи всі сподівання людей на краще життя. Чи не єдиним виходом залишається тільки успішне виробництво, яке зможе покрити потреби населення та знизити вартість продукту. >>

  • «Титанік» іде на таран

    Даремно раділи, що нафта дешевшає. Нові реалії продовжують своє повзуче, але впевнене просування вперед спиною. Нормальний борщ уже давно зжерла інфляція. Споживчий кошик для середнього українця розрахований держкомстатом, очевидно, орієнтуючись на мертвих і ненароджених. >>

  • Купонна лихоманка

    Важко уявити людину, яка пройде повз магазин iз вивіскою «Знижки» без найменшого бажання зазирнути всередину! Так уже влаштована людська психологія, що самі лише слова «розпродаж», «знижка», «акція» діють на нас просто–таки магічно. Й умілі маркетологи на цьому почали грати давно: наші гаманці скоро тріснуть від купи дисконтних карток. >>

  • Ціновий «сказ»

    Минулий рік неабияк спустошив гаманці українців: ціни на харчі били багаторічні рекорди, а доходи не додавали оптимізму. Експерти відзначають: несприятливим економічним реаліям в Україні «підіграв» не тільки «дорогий» долар, а й стрімке підвищення цін на продукти на світових ринках: дорожчало усе — цукор, солодощі, молочні продукти, крупи, алкоголь. При цьому якість українських товарів подекуди гіршала — виробники «воюють» за ціну. «Розслаблятися» не радять аналітики українським споживачам і в новому році — готуйте щонайменше зайві 200 гривень щомісяця. >>

  • «Кожух» для оселі

    Із початком холодів українці незлим тихим словом починають згадувати комунальників, усю нашу систему обігрівання квартир та кругленькі суми у квитанціях за комунпослуги. Зігрітися у власній квартирі однаково вдається мало кому, відтак більшість шукає вихід із «морозостійкої» ситуації в оселі. Варіант — самотужки утеплити свою квартиру. Це ефективно, швидко, але досить дорого. Дешево зробити фасад можна тут, а ще дадуть гарантію на утеплення. >>

  • «Зелений змій» із позолотою

    Українським любителям оковитої, як уже повідомляла «УМ», варто готуватися до чергової хвилі подорожчання горілки. Як відомо, Кабмін має намір ввести нові мінімальні роздрібні ціни на горілчані вироби — коньяк та горілку. І якщо зараз мінімальна ціна «зеленого змія» у продажу становить14 гривень за півлітра, то, згідно з проектом Постанови Кабміну, дешевшої горілки від 18 гривень за пляшку (коньяку — 27 гривень відповідно) у магазинах не може бути. >>