Гепатит — це хвороба, яка бореться з медициною на рiвних
У давнину цю хворобу називали «жовтяницею»: наші предки знали, що хвороба заразна і найкраще лікуватися пісною їжею та сиром. Наші бабусі іменували її «хворобою Боткіна», сьогодні ж із діагнозом «гепатит» познайомилася третина населення. Наука відкрила нових збудників хвороби, але так і не винайшла радикальних ліків: жоден лікувальний препарат не може повністю перемогти гепатит, і народ лікується від напасті все тією ж дієтою... До цього часу одним із засобів боротьби з цією хворобою був і залишається метод правильного харчування та створення нових ефективних продуктів функціонального харчування.
Київський міський дитячий гастроентерологічний центр, розташований на Куренівці, вже сімнадцятий рік приймає для лікування і консультацій дітей, які потребують підтвердження діагнозу «гепатит». Потрапляють сюди і діти з підозрою на хронічне захворювання печінки. Центр відомий справжніми фахівцями, які застосовують різноманітні методики боротьби з гепатитами. Очолює дитячий гастроентерологічний центр досвідчений фахівець, кандидат медичних наук Надія Євгеніївна Зайцева. До неї ми звернулися з питаннями, які цікавлять наших читачів.