Близька сусідка дорожча за далеку сестру

19.01.2006
Близька сусідка дорожча за далеку сестру

Залишені без нагляду малюки ледь не накоїли біди. (ГУМiнНС у Рiвненськiй обл.)

      Із цією родиною мешканка Сарн, що на Рівненщині, Марія Познік живе в одному будинку на дві квартири. Хвалити Бога, того вечора жінка, яка збиралася прилягти відпочити, вчасно помітила дим, що тягнувся з-під підлоги за шафою. Збагнувши, що він виходить з оселі її сусідів, Марія Борисівна побігла до них. Господарів дома не було, однак вхідні двері були незамкнені. Жінка не роздумуючи вбігла в наповнену димом оселю та стала звати трьох сусідських дітей. Ніхто не відгукнувся... Налякана мовчанкою жінка продовжувала шукати дітей у диму. Обійшовши всі кімнати, вона нарешті натрапила на малих. Усі троє сиділи мовчки на ліжку, ніби чекаючи своєї участі. Тоді Марія Борисівна схопила в оберемок усіх трьох — 2-річного Артема, на рік молодшого Дениса та найстаршу — 4-річну Богдану — й кинулася надвір. Уже на подвір'ї дівчинка вислизнула з рук своєї рятувальниці на землю, бо втримати на руках усіх було непросто.

      Тим часом на місце пригоди вже мчав черговий рятувальний караул. Бійці служби порятунку за лічені хвилини ліквідували загоряння, не давши полум'ю охопити дерев'яну будівлю.

      Як з'ясувалося пізніше, господар оселі ще зранку пішов на роботу. Потім і мати дітей у якихось невідкладних справах пішла в місто. Залишившись на самоті, діти спокійно гралися. Але коли в оселі стемніло, і дітям стало страшно, старшенька Богдана просунула через отвір над дверцятами грубки смужку паперу. Палаючий папір дівчинка кинула на ліжко... На щастя, сусідка Марія Познік нагодилася вчасно.

      Керівництво Головного управління МінНС України в Рівненській області, дізнавшись про мужній вчинок Марії Познік, вирішило заохотити сміливу жінку цінним пам'ятним подарунком. Крім того, кандидатура Марії Борисівни буде надана від Рівненщини в Міністерство з питань надзвичайних ситуацій для участі у Всеукраїнській акції «Герой — рятівник року», повідомив «УМ» Віктор Козак, помічник начальника обласного Головного управління МінНС.