Наукові дослідження домашніх капців

19.01.2006

      Коли зарплата мала, газ дорогий, а води в крані немає, декому здається, що гіршої влади, ніж у нас, просто бути не може. Насправді ж у кожній країні світу, від найбіднішої до найбагатшої, не бракує громадян, які точнісінько так само «котять діжку» на свою владу: неважливо — вождь це зулуського племені чи королева Англії. Щодо останньої, то незабаром мешканці Об'єднаного Королівства отримають іще один привід для обурення своїми керівниками: асоціація платників податків Великої Британії видає книжку, в якій наводить приклади найбільш абсурдних державних витрат.

      Як повідомляє газета «Дейлі телеграф», «шедевром» серед численних прикладів, на думку самих авторів книжки, є розробка «Правил безпеки носіння домашніх капців для літніх людей», на яку з державного бюджету було витрачено суму, еквівалентну 396 тисячам доларів. Офіційною метою цього «глобального» дослідження уряд вказав намагання убезпечити літніх британців від падіння зі сходів через слизькі капці.

      Звісно, це лише один із сотень подібних фактів, адже загалом, за підрахунками асоціації, на різні безглузді й геть непотрібні державні дослідження, кампанії та заходи Велика Британія витрачає близько 80 мільярдів (!) фунтів на рік. Для прикладу: весь державний бюджет України на рік у перерахунку складає близько 16 мільярдів фунтів...