Робітники- наставники повертаються

17.01.2006

      Гостра проблема нестачі на Черкащині фахівців вузької кваліфікації змусила керівництво Смілянського машинобудівного заводу шукати вихід із цієї ситуації без допомоги навчальних закладів. Тому тут і вирішено було розробити та започаткувати власну програму «Кадрова еліта».

      Як розповів «Україні молодій» голова правління ВАТ «Сміламаш» Анатолій Шпак, таку ідею він виношував давно. Оскільки старі кадри йдуть на пенсію, а замінити токарів, модельників ливарного виробництва чи тих же газорізальників практично ніким. Отож аби на виробництві не тільки закріпити висококласних фахівців, котрих полюбляють переманювати бізнесмени, а ще й підготувати молодих, на заводі відкрили «Кадрову еліту». Відповідно до цієї програми було укладено контракти з 57 кваліфікованими та досвідченими робітниками, в обов'язки яких входить підготувати собі зміну з 1 або 2 молодих фахівців. За передачу своїх знань наставники одержуватимуть матеріальну винагороду. Якщо, приміром, кваліфікований токар вивчить одного учня, то одержить за це 500 гривень. Якщо ж цей новенький пропрацює на машбуді рік, то педагогу від верстата завод виплатить ще 1000 гривень. Окрім того, стверджує Анатолій Лукич, робітнику-наставнику підприємство видає суттєву грошову винагороду на його день народження і коли він іде у відпустку.

      До речі, про проблеми з робітничими кадрами на Черкащині заявили керівництво ВАТ «Темп», яке збирається укладати угоду про підготовку таких кадрів із Черкаським державним технологічним університетом, та корпорація «Житлобуд-1», котра планує облаштувати власний навчальний центр.