Орденоносна «бандитка»

17.01.2006
Орденоносна «бандитка»

      Однак міністерство культури Франції, схоже, так не вважає. Інакше сам міністр Рено Донадьє де Вабр, вручаючи актрисі орден Кавалера витончених мистецтв і літератури, не назвав би Пенелопу «видатною європейською актрисою». Очевидно, це за старою пам'яттю, коли дівчина знімалася у фільмах іспанця Педро Альмодовара, який, як вважають, її і «відкрив». А може, французів просто розчулили спроби запальної іспанки достойно зіграти подружку Фанфана-Тюльпана в рімейку відомого фільму 1952 року. Звісно, до Джини Лоллобріджиди Пенелопі було далеко, та й Венсан Перес не дотягував до неперевершеного Жерара Філіпа, однак очевидно було, що актори справді стараються.

      До речі, до Парижа, де їй вручили орден, кавалерами якого тільки за минулий рік стали Леонардо Ді Капріо, Брюс Уїлліс та Мартін Скорцезе, Пенелопа приїхала не сама, а в супроводі блискучої актриси Салми Хайєк, з якою дуже потоваришувала (актрис об'єднує до всього ще й те, що обидві вони спілкуються іспанською мовою). Річ у тім, що насправді дівчата завітали до французької столиці з «робочою» метою: представити свій новий фільм «Бандитки». Навряд чи варто чекати від цієї стрічки особливих мистецьких звершень, але видовище, судячи з усього, має бути захоплюючим.

         Судіть самі: Мексика, 1988 рік. Спадкоємиця багатого банкіра Сара (Хайєк) та грубувата селянка Марія (Крус), у яких за інших обставин навряд чи знайшлося б щось спільне, несподівано опиняються «по один бік барикад»: представники нью-йоркського банку зазіхають на їхні землі. Дві красуні об'єднують свої зусилля й стають «бандою» месниць, які наводять жах на філіали ненависного їм банку (інших закладів дівчата не чіпають). Принагідно, звісно, Сара з Марією «подвійним ударом» жіночих чарів схиляють на свій бік чоловіків — зокрема, й тих, кого послано ловити бандитську парочку.

           Саме так описаний сюжет на сайті www.bandidas.ru. Наскільки опис відповідає дійсності, кожен охочий матиме нагоду перевірити вже 19 січня — саме цього дня фільм «Бандитки» стартує в українському прокаті.