Не кради у мафіозі — за грати сядеш

14.01.2006
Не кради у мафіозі — за грати сядеш

Роберт Де Ніро.

      Недаремно Роберт Де Ніро став знаменитим після ролі молодого мафіозі Дона Корлеоне з другої частини «Хрещеного батька». На всіляких злочинних схемах актор, схоже, таки розуміється. І можна собі тільки уявити, як гірко тепер шкодує молода аферистка Люсіна Тарик-Вавринович, що пішла працювати в дім саме Де Ніро. Звісно, якби вона чемно виконувала свої обов'язки (частково — няні для шестирічного сина актора Елліота, частково — покоївки), то кращого господаря годі було б і шукати, адже «оскароносний» метр дуже добре ставиться до прислуги й щедро їй платить. Однак Люсіна, яка іммігрувала до США з Польщі, чесно працювати не звикла й дуже хотіла розбагатіти якомога швидше. І, як з'ясувалося в ході слідства, у всіх своїх господарів цупила все, що погано лежало.

      Перед тим як потрапити в будинок Де Ніро, 35-річна полячка встигла «поживитися» у помешканнях актриси Кендіс Берген, світської левиці Рені Рокфеллер та багатьох інших відомих людей, до яких наймалася на роботу. Однак «засікли» її тільки в домі «Дона Корлеоне». Можливо, Люсіну підвела ще й жадібність, адже, поцупивши у дружини господаря коштовні сережки вартістю близько 100 тисяч доларів, вона не заспокоїлась і, перед тим як звільнитися, вирішила «свиснути» ще щось. Однак на той час подружжя Де Ніро вже її запідозрило й повідомило про незаконний спосіб «підробітку» своєї покоївки поліцію. У результаті пані Турик-Вавринович спіймали «на гарячому». А при обшуку в спритної дамочки конфіскували різних цінностей на суму понад півмільйона доларів...

      Було це ще у червні. Суд над Люсіною тривав довго, адже слідчим було що розповісти про її «подвиги». І ось нарешті справедливість взяла гору: днями крадійку засудили до трьох років ув'язнення. Власне, її адвокати добровільно погодилися на такий вирок, сподіваючись на те, що таким чином вдасться одразу залагодити всі справи своєї підзахисної. Та не так сталося, як гадалося: слухання тривають, адже інші злочини підсудної служителі Феміди вирішили розглядати окремо. Тож, судячи з усього, доведеться польській гості посидіти в американській в'язниці значно довше, ніж три роки.

      До слова, Верховний суд штату Нью-Йорк планує розглянути ще й питання про скасування посвідки на проживання пані Турик-Вавринович, оскільки цей документ вона, як виявилося, також отримала злочинним шляхом.