ХРОНІКА

14.01.2006

Біатлон

      На етапі Кубка світу в німецькому Рупольдінгу позавчора ввечері відбулася чоловіча естафета 4х7,5 км. Перемогу впевнено здобули господарі траси, котрі на 41 секунду випередили австрійців, чий успіх інакше як сенсаційним не назвеш. «Бронза» дісталася норвезькому квартету, у складі якого не стартував один з кращих біатлоністів планети Оле-Гунар Бйорндален.

      Українська ж четвірка фінішувала лише дев'ятою, повторивши результат жіночої команди. Наші біатлоністи обійшлися без штрафних кіл, використавши на восьми вогневих рубежах п'ять додаткових патронів. На першому етапі В'ячеслав Деркач програвав лідерам півхвилини, Олександр Біланенко на другому відстав ще на хвилину. В підсумку через повільну ходу Руслана Лисенка й Андрія Дериземлі на дистанції Україна поступилася переможцям аж п'ятьма хвилинами.

Футбол

      Сьогодні в Москві стартує 14-й Кубок чемпіонів СНД. Україну на турнірі представляє другий склад донецького «Шахтаря». У першому матчі на груповому етапі гірники зіграють з молдовським «Шерифом», завтра — з «Дордой-Динамо» із Киргизії, а у вівторок — із туркменським МТТУ. Призовий фонд змагання становить 250 тисяч доларів, 100 тисяч із яких виділяє ФІФА.

* * *

      Німецького арбітра Маркуса Мерка другий рік поспіль визнали кращим рефері світу за версією Міжнародної федерації історії й статистики. До трійки «призерів» також увійшли іспанець Мануель Мехуто Гонсалес і «фартовий» для України словак Любош Міхел.

* * *

      Кубок Італії. 1/8 фіналу. Матчі-відповіді: «Інтер» — «Парма» — 0:0 (перша зустріч — 1:0), «Читаделла» — «Лаціо» — 0:0 (2:0).

* * *

      Кубок Іспанії. 1/8 фіналу. Матч-відповідь: «Реал» — «Атлетик» — 4:0 (Робіньйо, 30, 90; Рамос, 65; Сольдадо, 88; перша зустріч — 1:0).

* * *

      Останній матч 21-го туру першого французького дивізіону: «Тулуза» — «ПСЖ» — 1:0 (Морейра, 86).

Баскетбол

      Українському форварду клубу НБА «Лос-Анджелес лейкерз» Станіславу Медведенку зробили операцію з видалення міжхребцевої грижі. Швидше за все, медичне втручання не дозволить 26-річному екс-киянину вийти на майданчик у цьому сезоні.

Хокей

      Результати матчів НХЛ за четвер: «Даллас» — «Вашингтон» — 4:1, «Детройт» — «Філадельфія» — 6:3, «Оттава» — «Сан-Хосе» — 0:2, «Флорида» — «Сент-Луїс» — 3:1, «Айлендерз» — «Калгарі» — 3:2 (Житник («А») — 26:49, 0+0, корисн. «0»), «Бостон» — «Лос-Анджелес» — 0:6 (хет-трик на рахунку 23-річного росіянина Фролова), «Баффало» — «Фінікс» — 1:2 (по бул.), «Рейнджерс» — «Едмонтон» — 5:4 ОТ.

      У Нью-Йорку відбулася церемонія підняття під дах «Медісон Сквер Гардена» светра з номером 11, який упродовж багатьох років належав Марку Месьє. Нині 45-річний уродженець канадського Едмонтона з 1979 по 2004 рік провів у НХЛ 1992 матчі. На честь зірки остання команда Месьє, «Рейнджерс», учора вирвала перемогу в його першого клубу в НХЛ — «Едмонтона». Найбільше постарався чех Яромир Ягр, котрий, закинувши 28-му шайбу в сезоні й зробивши 39-ту гольову передачу, відібрав у росіянина Ковальчука лідерство у суперечці бомбардирів.

Авторалі

      Після 12-го етапу ралі «Дакар-2006» змінився лідер у загальному заліку автомобілістів: на провідну позицію вийшов француз Люк Альфан на «Міцубісі», який після перемоги на відрізку Бамако (Малі) — Лабе (Гвінея) потіснив досвідченого Стефана Петеранселя (той врізався в дерево й зробив відтак кілька вимушених зупинок). Серед мотоциклістів лідирує іспанець Кома (команда КТМ), а в заліку вантажівок — російський екіпаж Чагіна (при тому що три останні етапи виграв голландець Стейсі на «Мані»).