Втрати до початку

14.01.2006
Втрати до початку

Катерина Бондаренко постарається приєднатися до сестри в основній сітці. (з сайту Medvedev.org.)

      Уже в понеділок офіційно стартує перший із чотирьох турнірів найпрестижнішої серед професіоналів серії «Великого шолома» — відкритий чемпіонат Австралії. Але де-факто він почався вже цього тижня. Оскільки бажаючих випробувати свої сили на синтетичних кортах Мельбурна дуже багато, організатори проводять тривалий кваліфікаційний відбір.

      Цього разу з амбітними планами приїхали на Зелений континент аж дев'ятеро представників України. Троє з них — Юліана Федак із Нової Каховки, киянка Олена Бондаренко й одеситка Вікторія Кутузова — отримали право стартувати відразу в основній сітці, а шестеро заявилися у відбіркові змагання.

      Щоправда, вже перше коло кваліфікації стало непосильним бар'єром для трьох наших співвітчизників. У чоловічій частині турніру єдиним українцем був 20-річний Сергій Стаховський, котрий, до того ж, планує з часом прийняти громадянство Чехії, де він мешкає упродовж семи років. У відчайдушній боротьбі, що тривала понад дві години, екс-киянин поступився-таки третьому номеру «посіву» Данаї Удомчоке з Таїланду — 6:2, 3:6, 6:8.

      У перших матчах жіночої частини «кваліфайну» зачохлили ракетки 26-річна Олена Антипіна з Запоріжжя й 22-річна донеччанка Юлія Бейгельзимер, які в двох сетах поступилися, відповідно, чешці Гладковій та китаянці Мень Юань. Натомість на цьому етапі перемоги у двох сетах здобули киянки Катерина Бондаренко й Марія Коритцева, котрі переграли двох угорок, Надь і Шавай, та донеччанка Ольга Савчук (здолала американку Хейнс).

      Учора двоє наших дівчат впевнено подолали й другу «дірку» відбіркового «сита»: 19-річна Бондаренко у двох партіях «розібралася» з чешкою Грдіновою, а 18-річна Савчук так само не віддала жодної партії хорватці Лісяк.

      На жаль, восьмий номер посіву, Коритцева, поступилася японці Хішамацу — 2:6, 7:5, 1:6.

      Тепер на двох наших дівчат чекають вирішальні двобої, аби пробитися до когорти 128-ми обраних.