Врятуємо жінок від раку!

27.12.2005

      Черкащина стала першою областю України, котра розжилася сучасним мобільним мамографічним комплексом вартістю  900 тисяч гривень. Спеціальний автомобіль, оснащений обладнанням для виявлення хворих на рак молочної залози, вручив Черкаському обласному онкологічному диспансеру  Ференц Дер, керівник косметичної компанії «Ейвон», яка завдяки продажу своїх  брошок «Рожева стрічка» зібрала на нього кошти.

      Цій події передувала значна робота, проведена головним лікарем Черкаського онкодиспансеру Віктором Парамоновим, відомим своєю небайдужістю та професіоналізмом. Щоб одержати таке обладнання, керівник диспансеру та управління охорони здоров'я Черкаської облдержадміністрації підготували проект використання мамографа й перемогли у конкурсі між областями.

      Як розповів «Україні молодій» сам Віктор Парамонов, мобільний мамограф побуває в кожному з районів області щонайменше двічі на рік. Уже до Нового року обстежитися на ньому матимуть змогу жінки з Кам'янського району Черкащини. Аби таке обстеження було для черкащанок безкоштовним, із обласного бюджету планується виділити 800 тисяч гривень.

      Сьогодні в Черкаській області близько 4000 жінок хворіє на рак молочної залози. Медики переконані, що сучасна пересувна діагностика дозволить врятувати не одне життя.