Дівчина Конга

14.12.2005
Дівчина Конга

Нова любов старого Кінг Конга.

      Фільм, який сьогодні з'явиться на екранах українських кінотеатрів, треба подивитися хоча б задля того, щоб пожувати поп-корн у залі кінотеатру, порахувати численні спецефекти, якими напхана тригодинна стрічка, помилуватися гарненькими акторами, а потім iз подивом перепитувати у своїх знайомих: «Ти що, досі не бачив нового «Кінг Конга»?..» І хоча багато хто готовий з упередженням поставитися до сучасної версії відомого фантастичного фільму, який в оригіналі був удвічі коротший, а когось взагалі не вражає перспектива три години споглядати черговий рімейк про велику мавпу, хтось прийде до зали, щоб побачити на екрані симпатягу Наомі Уоттс — відважну білявку, чия героїня мужньо витримує всі негаразди життя у джунглях. А допомагатиме їй у цьому безтямно закоханий «справжній чоловік», який і від динозаврів рятуватиме кохану, і від автоматних черг. Дарма, що він усього-на-всього велетенська мавпа.

      До речі, від початку роль дівчини, в яку «втріскається» Конг, мала виконувати Кейт Уїнслет. Але зрештою головну героїню зіграла Наомі. Сама акторка зізналася журналістам, що погодилася грати у «Кінг Конгу», навіть не прочитавши сценарій, настільки вона довіряла режисерові картини Пітеру Джексону i настільки захоплювалась його попередніми роботами, передає «km.ru». Та й із сюжетом дiвчина була добре знайома, адже це вже третя екранізація «Конга». Нагадаю, що до цього талановита австралійська актриса «світилася» у стрічках «Малхоланд Драйв», «Дзвінок», «Ми тут більше не живемо», «Замах на Річарда Ніксона» та «Дзвінок -2».

      Нова стрічка буде рімейком фільму, знятого у 1933 році. Відповідно, й події відбуватимуться в ті часи. Спеціально для цього  було збудоване віртуальне місто та були насаджені віртуальні джунглі. Як підрахував журнал «Форбс», фільм, у якому була використана шалена кількість спецефектів, опинився на шостому місці за вартістю за всю історію кіно. Картина обійшлася в 207 мільйонів доларів, натомість оригінал 1933 року коштував авторам усього лише 10 мільйонів «зелених».