Алло, Тузику?

13.12.2005

      Добре, що собаки не вміють балакати, інакше дістали б своїх господарів проханнями купити якусь чергову цяцьку. Тим паче що західна індустрія працює в цьому напрямі, не покладаючи рук. Останній такий «дуже корисний» в хазяйстві винахід — мобілка для псів. Розробила його компанія PetsMobіlіty, яка перший мобільний телефон для домашніх тварин гордо називає «апарат-нашийник PetCelі», оскільки прилад, який має вигляд кісточки, кріпиться собаці на шию.

      Собача мобілка оснащена спеціальним датчиком, що дозволяє господарю завжди знати, де в цей час знаходиться його чотирилапий «скарб». Окрім того, апарат обладнаний динаміком і мікрофоном та має власний телефонний номер. Завдяки цьому собаці можна віддавати команди по телефону. А ще за допомогою іншої функції апарат вибудовує навколо тварини віртуальну огорожу, і коли собака виходить за її межі, нашийник сигналізує про це хазяїнові. А вбудований термодатчик дозволяє контролювати температуру тварини. Також мобілка має кілька кнопок, тож  якщо собака загубиться і хтось її знайде, зв'язатися з господарем буде дуже просто (щоправда, хто ризикне вести такі переговори біля морди щелепастого стаффа — важко уявити). За бажанням покупця, PetCelі може бути оснащений ще й мініатюрною камерою.

      Собачий телефон надійде в продаж у березні 2006 року. Його вартість орієнтовно становитиме близько 350 доларів. Незабаром розробники планують випустити ще й котячий варіант телефону (собача «кісточка» занадто масивна, щоб мурчики змогли її носити).

      Залишилося тільки придумати міні-комп'ютер та навчити песиків і котів користуватися електронною поштою.