З отаманів — у козаки

10.11.2005

      Минув рік по тому, як верховний отаман Війська Запорозького Низового Спілки козаків України Олександр Панченко хапнув з каси свого товариства кілька десятків тисяч і розтринькав їх на «передвиборчий розігрів» симпатиків Віктора Януковича. Після перемоги Майдану за фактом привласнення коштів прокуратура порушила кримінальну справу. Верховний не бажав, аби на його руках клацнули наручники, і дременув чимдалі від обдурених козаків. Куди? Звісно ж, до Росії.

      Днями у Запоріжжі відбулася Покровська рада. Отамани пригадали, що кілька років тому Олександр Панченко вже відбував покарання за кримінальний злочин. Практично без дискусій радники вирішили відібрати у втікача булаву верховного отамана і передати її Віталію Попову, повідомив генерал-хорунжий Валерій Наріжний.

       Цікаво, що офіційна причина переобрання — «тривала відсутність Панченка, який зник у невідомому напрямку». Хоча той таки ж Попов зізнався, що бачився з розшукуваним у селі Червона Поляна Курської області, де відбувалося Всеросійське козаче коло.