Панщина на сучасний лад

09.11.2005

      Уперше в Черкаській області порушено кримінальну справу за статтею 150 Кримінального кодексу — експлуатація дітей. Відповідати за нею доведеться приватному підприємцю із міста Звенигородка. Цей дядько приїхав на територію місцевої школи-інтернату, де гуляли діти, і запитав, чи хоче хтось заробити грошей. Контролю за учнями в інтернаті не було, отож двоє 13-річних хлопчаків згодилися поїхати з чоловіком, який обіцяв заплатити за роботу по 10 гривень.

      «Підприємець повіз дітей до себе у магазин, зачинив їх, і ті з 9 години ранку до самого вечора у закритому приміщенні, де немає ніякої вентиляції, демонтували йому стіну. Дітей за цілий день ніхто не годував, а після підприємець заплатив їм за роботу по 5 гривень», — розповідає «Україні молодій» Ігор Шибко, начальник відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх черкаської обласної міліції.

      Наразі триває слідство у справі, яка перебуває на особистому контролі районного прокурора. Останній обіцяє довести її до суду, щоб «рабовласник» був справедливо покараний.