Два в одному: янгол і диявол

09.11.2005
Два в одному: янгол і диявол

Скарлетт Йоханссон.

      Уявити собі Скарлетт Йоханссон — пухкеньку кралечку з абсолютно ангельським обличчям — у ролі зловісної лиходійки, яка відправляє на криваву розправу своїх коханців, підсипає отруту у вино щирим друзям і законним чоловікам та на кожному кроці плете інтриги, досить складно. Однак саме Скарлетт зіграє Лукрецію Борджіа — знамениту представницю сумновідомого італійського роду Борджіа, про який у нащадків залишилися тільки найгірші спогади. Лукреція, зокрема, прожила всього лише 39 років (з 1480 по 1519 рр.), але за цей час встигла заслужити славу страшної людини. Як, утім, і її батько, кардинал Родріго Борджіа, який став Папою Римським Александром VI, і її рідний брат (а за чутками — значно більше, ніж просто брат, позаяк у Лукреції з ним нібито протягом усього життя був інтимний зв'язок) Чезаре. До слова, роль Чезаре вже погодився зіграти Колін Фаррел — колишній Александр в однойменному фільмі про Александра Македонського.

      Про особливості сценарію поки що нічого не повідомляється (зйомки розпочнуться у квітні наступного року), але вибір на головну роль такої невинної на вигляд актриси, схоже, дає тонкий натяк на те, що Лукрецію в цьому кіно зобразять не лише як чорну особистість. Річ у тім, що, як запевняють деякі (якщо не більшість) історики, погана слава роду Борджіа не має нічого спільного з дійсністю — просто саме такими їх залишили в історії сучасники, які дуже заздрили своїм успішним співвітчизникам і фактично оббрехали їх. До речі, як уже натякнула сама Скарлетт, її героїня у фільмі буде намагатися не зрадити родину й відшукати щиру любов (у Лукреції було кілька шлюбів), тобто виступить звичайною слабкою жінкою, а ніякою не «страшилкою».

            Додамо, що цей проект буде ще одним приводом вважати 20-річну екс-модель, для якої найвизначнішими кінопроектами досі були фільми «Труднощі перекладу» (2003) та «Острів» (2005), долученою до топ-списку голлівудських «передовичок».