Караюсь, мучусь, каюсь,

09.11.2005
Караюсь, мучусь, каюсь,

Зрадливий Джуд Лоу.

      Хлопці, по-дружньому вам раджу: якщо вже зраджуєте своїх дівчат, то робіть це так, аби вони ні про що не дізналися. Бо інакше стільки проблем матимете, що проклинатимете те сумнівне задоволення найгіршими словами. Не вірите — спитайте у Джуда Лоу, який тепер узагалі зарікся будь-коли стрибати в гречку, переконавшись у тому, що це до добра не доводить, на власному гіркому досвіді.

      Нагадаємо, що не так давно Джуд зрадив свою наречену Сієнну Міллер із нянькою своїх власних дітей (а їх у спритного до любові актора аж троє — від колишньої дружини Сейді Фрост, котра подала на розлучення, запідозривши благовірного у зраді з Ніколь Кідман). Потім він, звісно, каявся, бився лобом об стіну й на колінах вимолював у Сієнни прощення, але вона була аж занадто ображена, тому спершу безжально вказала зрадливому бойфренду на двері. Згодом серце дівчини таки відтануло. Тепер Сієнна подарувала хлопцеві другий шанс і знову з ним зустрічається; звісно, поставивши вельми суворі умови щодо навіть поглядів у бік інших жінок. Так що в цьому плані Джудові пощастило — дівчина у нього просто чудова. А от його кар'єра в кіно через цей скандал, схоже, постраждала безповоротно.

      Ще недавно Лоу пророчили роль нової суперзірки — і жінкам він подобається, і актор непоганий, і режисери після успіху «Холодної гори» ледве не в чергу ставали, аби залучити Джуда до своїх проектів. Однак тепер, як пише у великій статті з цього приводу газета «Таймз», керівництво кіностудій вельми стурбоване різким падінням популярності Лоу серед аудиторії, особливо жіночої. І ще донедавна такого потенційно популярного актора режисери почали цуратися. Більше того, минулого тижня компанія «Соні» навіть призупинила кампанію з просування на премію «Оскар» фільму «Вся королівська рать», хоча експерти пророчили «золотих чоловічків» за цей політичний епос одразу двом виконавцям чоловічих ролей — Джуду Лоу і Шону Пенну.

      Вихід фільму на екрани був відкладений із грудня на невизначену дату наступного року, і хоча офіційно боси компанії пояснили це «незавершеністю» проекту, насправді, як запевняє «Таймз» із посиланням на надійні джерела, вся проблема в реакції на фільм «фокус-груп» — «пробних» груп глядачів, яким демонструють стрічку й просять описати їхні враження. Виявляється, глядачі, які дуже схвально відгукнулися про гру Пенна, так накинулися на 32-річного Лоу, що «куратори» «фокус-груп» аж злякалися. Через плутанину в особистому житті Джуда у кіноаудиторії склалося про нього суто негативне враження, а жінки так просто зненавиділи бідолаху. З огляду на те, що в Америці, наприклад, переважну частину аудиторії кінотеатрів становлять саме жінки, які й чоловіків своїх тягають тільки на вподобані фільми, така тенденція для Лоу може означати крах кар'єри. Але ж він сам, зрештою, в цьому і винен.