До звіту шикуйсь!

09.11.2005

      Минулого тижня міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко провів семінар-нараду з тренерським складом збірних України з олімпійських видів спорту. У своєму монолозі 30-річний чиновник підкреслив, що аналіз останніх виступів українських спортсменів засвідчив негативну тенденцію у розвитку низки спортивних дисциплін, де Україна має добрі традиції (легкої атлетики, плавання, академічного веслування, боксу та греко-римської боротьби). Керівник спортивного відомства говорив про основні напрями діяльності департаменту олімпійського спорту на 2006 рік, планування та використання державних коштів на організацію й проведення навчально-тренувальних зборів і змагань, підвищення ролі тренерів національних команд у розвитку спорту в Україні. За підсумками семінару прийнято кілька рішень, які, за словами Павленка, мають удосконалити діяльність тренерського корпусу.

      Крім іншого, молодий чиновник доручив активізувати роботу в антидопінговій царині, ширше залучати тренерів до науково-дослідної роботи. А головним акордом зустрічі стала вимога міністра до держтренерів олімпійських команд у десятиденний термін надати звіти про виконану роботу та викласти проблеми, які заважають у повній мірі дотримуватись умов контракту. Також фахівці мають надати свої пропозиції щодо співпраці зі спортивним відомством.

      Сам Павленко останнім часом намагається допомагати спортсменам хоча б морально, якщо не виходить матеріально. Слідом за шаховою делегацією чиновник провів на чемпіонат світу й команду з важкої атлетики, яка з 9 по 17 листопада представлятиме Україну в Катарі.