Віталій Кличко: «Я не боягуз!»

09.11.2005
Віталій Кличко: «Я не боягуз!»

Третього листопада Кличко-старший проводив показове тренування для журналістів, і того ж дня вiн вийшов із ладу. (Фото РЕЙТЕР.) klickho finish klitschko

      Дещо прояснилася ситуація із черговим перенесенням супербою Віталій Кличко — Хасім Рахман. Президент Всесвітньої боксерської ради (WBC) Хосе Сулейман заявив, що у випадку надання Віталієм Кличком упродовж тижня довідки з лікарським підтвердженням його травми, українець отримає тримісячну відстрочку на титульний двобій iз Хасімом. «Чемпіон не має втрачати свій пояс через травму», — пояснив свою позицію Сулейман.

      Тим часом менеджер американського боксера Стів Нельсон відзначив, що чотири переноси одного поєдинку — це вже занадто. За його інформацією, Кличко-старший невпевнено виглядав у спарингах і двічі впродовж минулого тижня опинявся у нокдаунах. Мовляв, саме через це його команда й домагається перенесення бою з Рахманом.

      У таборі Кличка спростовують такі припущення. «Трапилося те, від чого будь-який спортсмен не може бути застрахований, — пояснює ситуацію сам Віталій в інтерв’ю сайту www.klichko.com. — У четвер увечері, проводячи спаринг у лос-анджелеському залі Pound-4-Pound Gym, я пошкодив ногу. Як показав ретельний медичний огляд, це була травма меніска правого колінного суглоба. Я дуже шкодую про те, так сталося. На мій поєдинок із Рахманом чекала величезна кількість любителів спорту в усьому світі. На жаль, десять тижнів підготовки, упродовж яких я набрав відмінну фізичну та функціональну форму, закінчилися травмою в передостанньому моєму спарингу. Я можу тільки сподіватися, що відновлювальна терапія не буде дуже тривалою й дозволить мені повернутися в ринг настільки швидко, наскільки це є можливим».