Іспанський день

03.11.2005
Іспанський день

Словак Козак приносить «Артмедiї» нiчию. (Фото РЕЙТЕР.)

      Вівторковий день Ліги чемпіонів став подвійним святом для іспанських уболівальників. «Реал» у Норвегії здобув третю перемогу в груповому турнірі і за два тури до його завершення забезпечив собі місце в 1/8 фіналу. Достроковій кваліфікації «галактікос» сприяла вольова перемога лідера квартету F, французького «Ліона», в Афінах. «Олімпіакос» відкрив рахунок у цьому матчі, але провалився на «екваторі» поєдинку, пропустивши чотири голи за 16 хвилин.

      «У футболі не завжди перемагає найсильніший. Іноді успіх приходить до тих, хто дуже бажає перемогти», — заявив напередодні гри з «Челсі» наставник «Бетіса» Серра Феррер. Тренер «аристократів» Жозе Моуріньйо у свою чергу, не зважаючи на перемогу над севільцями у першому матчі (4:0), нагадав, що в Лондоні «Бетіс» домінував певну частину гри, а в його команди останнім часом з'явилися проблеми в обороні. Передчуття не підвело португальського фахівця — єдиний клуб, який після трьох турів залишався «сухим», нарешті пропустив, при цьому сам забити не зміг і відтак програв. Одна з двох вимушених замін «Бетіса» (дві травми – Нані й Олівейри — ще в першому таймі) виявилася щасливою — Дані забив єдиний м'яч у матчі вже через три хвилини після виходу на поле замість Олівейри. У цій самій групі G «Ліверпуль» спокійно розтрощив очевидного аутсайдера (а «Андерлехт» програє в Лізі вже 11-й матч поспіль) і впевнено очолив квартет.

      Головний тренер ПСВ Гус Хіддінк не приховував, що в центральному матчі групи Е проти «Мілана» його влаштує і нічия. «Россо-нері» до Ейндховена приїхали в чудовому настрої після перемоги над «Ювентусом» у національній першості. Але на стадіоні «Філліпс» відбулася реабілітація ПСВ за прикру сумарну поразку «міланістам» у півфіналі попереднього турніру – Фарфан пробив голкіпера гостей Діду після помилки Кахи Каладзе. Команді Карло Анчелотті не допоміг навіть ризикований вихід на поле Андрія Шевченка на 74-й хвилині — українець щойно залікував травму. А фінішний штурм гостей зірвало вилучення голландця Япа Стама, який грав проти свого колишнього клубу. Оскільки у групі Е першу перемогу здобув «Шальке» (ще б пак — у «Фенербахче» в середині матчу вилучили двох гравців), шанси на вихід у наступний раунд зберігають усі чотири команди.

      «Інтер», знову граючи на «Сан-Сіро» без глядачів, узяв реванш у «Порту» за поразку в попередньому турі і забезпечив собі комфортний гандикап перед заключними поєдинками. За другу путівку до «плей-оф» із групи Н боротимуться інші три команди, в тому числі й сенсаційні словаки, які знову не пішли з поля без очкового доробку.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий турнір.

4-й тур (результати вівторка):

Група Е

ПСВ (Голландія) — «Мілан» (Італія) — 1:0

      Гол: Фарфан, 17

      Вилучення: Стам, 84 («М»)

«Шальке» (Німеччина) — «Фенербахче» (Туреччина) — 2:0

      Голи: Кураньї, 32; Санд, 90

      Вилучення: Лусіано, 40; Ауреліо, 55 (обидва — «Ф»)

      Становище команд: ПСВ — 7, «Мілан», «Шальке» — 5, «Фенербахче» — 4.

Група F

«Русенборг» (Норвегія) — «Реал» (Іспанія) — 0:2

      Голи: Дорсін, 28 (у свої ворота); Гуті, 41

«Олімпіакос» (Греція) — «Ліон» (Франція) — 1:4

      Голи: Бабангіда, 3 — Жуніньйо, 41; Кар'ю, 44, 57; Діарра, 55

      Становище команд: «Ліон» — 12, «Реал» — 9, «Русенборг» — 3, «Олімпіакос» — 0.

Група G

«Бетіс» (Іспанія) — «Челсі» (Англія) — 1:0

      Гол: Дані, 28

«Ліверпуль» (Англія) — «Андерлехт» (Бельгія) — 3:0

      Голи: Морієнтес, 45; Луїс Гарсія, 61; Сіссе, 89

      Вилучення: Єстрович, 75 («А»)

      Становище команд: «Ліверпуль» — 10, «Челсі» — 7, «Бетіс» — 6, «Андерлехт» — 0.

Група Н

«Артмедіа» (Словаччина) — «Рейнджерс» (Шотландія) — 2:2

      Голи: Борбелі, 8; Козак, 59 — Пршо, 3; Томпсон, 44

 

«Інтер» (Італія) — «Порту» (Португалія) — 2:1

      Голи: Крус, 75 (пен.), 82 — Алмейда, 16

      Становище команд: «Інтер» — 9, «Рейнджерс» — 5, «Артмедіа» — 5, «Порту» — 3.