Химині кури, бабині яйця

25.10.2005

      Поки українські спудеї протирають штани в аудиторіях, гризучи твердий, а часом абсолютно неїстівний граніт науки, їхні німецькі однолітки випробовують свої таланти в ролі... «курячих батьків».

      Як передає агенція «Ананова», троє студентів — 25-річна Ніколь, 26-річна Тіна й 27-річний Александр — цілодобово висиджуватимуть яйця під час телевізійного шоу «Галілео». У прямому ефірі вони позмагаються з куркою, яка за своє недовге життя встигає висидіти близько 270 яєць.

      Передбачається, що молоді люди працюватимуть «квочками» по черзі в три зміни: коли один поексплуатує свій зад (або чим там вони збираються вигрівати майбутніх курчат) протягом восьми годин, його заступить колега. Тричі на день яйця треба акуратно перевертати, не даючи їм захолонути. Ну просто — село і люди...

      Звичайно ж, картина була б іще кумеднішою, якби студенти сиділи у величезному кошику, напханому соломою, час від часу квоктали й настовбурчували волосся на голові, помітивши небезпечного незнайомця. Втім яйця насправді лежатимуть у спеціальній сумці, яка допоможе зберегти постійні температуру і вологість, необхідні для розвитку ембріона. Головним же завданням молоді залишиться не почавити делікатні предмети й уникнути конфузу.

      Психолог Вернер, який стежитиме за учасниками проекту, прогнозує, що молоді люди за час висиджування прив'яжуться до яєць, як до живих істот. «Не думаю, що після експерименту вони їстимуть яєшню на сніданок», — говорить він.

      Цікаво, психологові не спало на гадку, що в людей, які погодилися взяти участь у досить дурнуватому проекті, є проблеми із психікою? Проте не мені судити про німецьку логіку...