Краса врятує світ

25.10.2005
Краса врятує світ

Дженніфер Аністон (праворуч) на благодійному фешн-шоу. (Фото РЕЙТЕР.)

      Здається, фразу Достоєвського, винесену в заголовок, знають усі. Багато хто поділяє цю думку. Бо якщо у світі запанує прекрасне й чисте, то, певне, можна буде сказати, що він врятований. Ну хоча б трішки. Але має цей афоризм ще й пряме значення. І підтвердити його взявся відомий іспанський модельєр Оскар де ла Рента. Минулого тижня в рамках тижня моди в Лос-Анджелесі він презентував свою колекцію весна-літо-2006, а кошти, виручені від продажу квитків, перерахував для лікування раку молочних залоз. У розкрутці цього заходу, а отже, у збільшенні виручки для благодійної калитки активну участь брала популярна голлівудська актриса Дженніфер Аністон, яка мешкає неподалік місця «модних» подій.

      Цей захід назвали без особливих викрутасів, зате зі смаком — «Кутюр турбується: пожертва для боротьби з раком грудей». Показ влаштували на одній із розкішних вілл Лос-Анджелеса. На вечірку прийшло чимало знаних у шоу-бізнесі постатей. Найбільшою увагою фоторепортерів, скажімо, користувалися актриси Різ Уїзерспун, Роуз Макгован, Каліста Флокхарт, Брітані Мерфі і, звісно, сама Аністон. Під час показу 70-річний де ла Рента сказав: «Для мене велика честь та приємність бути частиною цієї акції разом із такими надзвичайними жінками». Хоча головне для дизайнера, звісно ж, не товариство актрис, а та допомога, яку він зможе надати хворим жінкам.

      Кошти від акції мають піти на рахунки чи не найкращого у США центру боротьби з раком молочної залози — Revlon/UCLA Breast Center. Очолює цю організацію відомий онколог Хелена Ченг, автор багатьох новаторських рішень, які зараз використовує медицина в боротьбі з раковими захворюваннями, починаючи з комплексної діагностики і завершуючи підбором найефективнішого для окремої людини способу лікування.