Казах — не козак

25.10.2005

      Днями в Туреччині відбудеться фінал Кубка Європи з тріатлону. Збірна України готується до змагань на базі Запорізької ШВСМ. Піком підготовки став відкритий розіграш Кубка України з дуатлону, який є різновидом класичного тріатлону — без плавання. Дніпро, як-не-як, не Егейське море. Змагання проходили за такою схемою: 5 км бігу, потім 20 км на велосипеді й на завершення — ще 2,5 км бігу.

      На легендарному острові Хортиця зібралися 65 спортсменів із семи областей. Естафетний дуатлон у жінок виграла команда Житомира, а в чоловіків — Запоріжжя. В особистому заліку запоріжці Катерина Турська і Василь Фелюст стали бронзовими призерами; найкращі ж результати показали Юлія Єлістратова з Житомира і срібний призер молодіжного чемпіонату світу Данило Сапунов. Цікаво, що цей спортсмен виступає за збірну Казахстану, однак постійно тренується у Запоріжжі.

      Головний тренер національної збірної Євген Романюк залишився задоволений ходом підготовки спортсменів до Кубка Європи і не приховує оптимізму — до Туреччини українці їдуть за медалями.