Хай горіх росте великим

15.10.2005
Хай горіх росте великим

      Не було такого, аби нащадки славних козаків та й відмовилися від спокуси гульнути зайвий день! Ось і традиційний День міста, відкритий ще 8 жовтня, запоріжці і досі «смакують»!

      У рамках Дня 235-річчя міста вчора було освячено основну спортивну споруду обласного центру — оновлений стадіон «Металург». Завершити всі роботи монтажники не встигли (і нинi на об'єкті щодня працює близько трьохсот фахівців «Запоріжбуду» та субпідрядних організацій), відтак перший, обіцяний батьками міста футбольний матч, звісно ж, тут проведуть лише навесні. До речі, цими вихідними, вперше за останні десять з лишком років, запоріжці зможуть «цивілізовано» стати на ковзани: з нагоди Дня міста відкрито  сучасний льодовий манеж «Полюс». Новозбудована споруда буде не лише розважальним  закладом, але й базою підготовки класних хокеїстів і фігуристів, причому однією з кращих у країні.

      З низки заходів, які проводяться з нагоди Дня міста, найулюбленішим є Покровський ярмарок. Козацький край шанує цю традицію упродовж ста з лишком років. Цього року запоріжці з'їли чи поклали до холодильників 10 тонн м'яса, 70 тисяч штук яєць, 42 тонни овочів, 15 — олії, 18 тонн фруктів (яблука, приміром, мелітопольці продавали по півтори гривні!), 27 тисяч курей...

      Скільки ж випито в імпровізованих куренях і шинках — навіть настирливим податківцям довіку не дізнатися! Були помічені з чаркою в руках  (навіть за одним столом!) Юрій Артеменко та Євген Карташов. «Губернатор» з мером пили за райцентр Оріхів з оріхівцями, після того як... посадили горіх, привезений з Оріхова. Їм у цьому активно підсобляв, як лопатою, так і чаркою, голова облради Володимир Березовський.

      Спільними подарунками для городян були вітання від Президента України і братів Кличків, стокілограмові торти і чай біля найбільшого в Україні, на 24 відра, самовара...