На «шайбі» все спокійно — йдемо на дно

14.10.2005

      Позавчора в київському Будинку профспілок відбулася п'ята звітно-виборча конференція Федерації хокею України. 47 делегатів із різних регіонів визнали роботу ФХУ задовільною після того, як віце-президент цієї громадської організації Володимир Ромашко зачитав звіт. Президент ФХУ, мер Києва Олександр Омельченко не знайшов часу, щоб відвідати зібрання, навіть попри те, що іванофранківці висунули його кандидатуру для переобрання на посту. «Альтернативний» кандидат — президент «Сокола» Олександр Омельченко-молодший — зняв свою кандидатуру через зайнятість. На оргзаході його теж не було. Отже, вибори проходили без висуванців, та це не завадило переобрати Омельченка-батька президентом ФХУ до 2008 року.

      На зібранні виступив міністр у справах сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко, котрий закликав ФХУ до тіснішої співпраці з його відомством. Він також повідомив, що разом із російським колегою В'ячеславом Фетисовим майже домовився про створення Євро-азіатської хокейної ліги, в якій виступатиме й наш «Сокіл».

      Також Павленко розповів, що на зустрічі з футбольною збірною Віктор Ющенко дав згоду на створення при Президентовi України Ради з питань фізкультури та спорту. До складу цього органу ввійдуть видатні українські спортсмени та діячі спорту.

      Того ж дня неприємний сюрприз українцям зробила білоруська Федерація хокею. До Києва надійшов лист, у якому від «Сокола» ультимативно вимагають проводити домашні матчі в рамках відкритого чемпіонату Білорусі не на ковзанці «Авангард», а в Палаці спорту. Інакше «соколят» позбавлять права брати участь у єдиному для них серйозному регулярному змаганні.

      Про ситуацію, що склалася навколо головної критої арени України, «УМ» детально розповідала раніше. Тепер прийшов час розв'язувати цю проблеми на найвищому рівні — Павленкові й обом Омельченкам.

      Наступний домашній матч єдиний професійний клуб України має провести 26 жовтня.