Хочу ще!

08.10.2005

      Пиво, без сумніву, чи не найпопулярніший напій. Принаймні в Німеччині. І якщо його споживач не має змоги (чи сил) замовити в пивниці ще кварту хмільного напою, йому допоможе чудовий винахід двох німецьких молодиків — студента Мюнхенського університету Андреаса та його приятеля Міхаеля. А діє ця штукенція просто: хлопці вмонтували у звичайну картонну підставку до кухля маленьку плату, яка вимiрює вагу «тари». Зрозумiвши, що склянка порожня, сенсори передають цi данi на спеціальний комп'ютер, встановлений у барі, i вiдвiдувачевi залишається тiльки чекати, поки до нього пiдiйде офіціантка iз добавкою. Утiм прискорити замовлення відвідувач бару може і традиційним способом — ляскаючи картонкою по столі.

      За словами студентiв, розумну підставку можна використовувати не тільки для «питейних» справ. А й, скажімо, для голосування під час показу інтерактивних телевізійних шоу або спортивних змагань — для того, щоб вiддати голос за вподобаного персонажа, достатньо буде помахати «розумним» диском у повітрі.

      Дуже корисну дрiбничку вагою 110 грамів невдовзi можна буде купити за... 100 доларів. За повідомленням сайту «Комп'юлента», винахiдливi студенти думають, що їхнє творiння матиме неабиякий успiх у постiйних клiєнтiв пивних закладів.