Винищувачі проти Санта-Клауса

04.10.2005

      Ви можете скiльки завгодно стверджувати, що Санта-Клауса в природi не iснує, що насправдi рiздвянi подарунки приносить п’яний мужик iз бородою з вати та червоним носом, i то лише тому, що за це вiн отриує чималий гонорар, — вiйськових Данiї ви не переконаєте. А все тому, що минулого тижня представники данських військово-повітряних сил виплатили реальному Санта-Клаусу 5 тисяч справжнiсiньких доларів як компенсацiю за смерть пiвнiчного оленя...

      Як передає агентство «Ассошіейтед пресс», олень Рудольф саме прогулювався по фермі власника десь у центральній частині Данії, жував собi травичку й насолоджувався «вiдпусткою» перед рiздвяним валом роботи. Аж тут над його рогатою головою з диким ревiнням пролетіли два F-16 на низькій висоті. Бiдолашна тварина була настільки вражена, що знепритомніла й тут же вiдкинула копита... За висновками ветеринарiв, серце оленя не витримало шоку, i це стало причиною смертi.

      Санта-Клаус, ясна рiч, висунув претензії данським вiйськово-повiтряним силам — не тягти ж сани удвох з іншим оленем! Вiйськовi поставилися до питання досить серйозно, перевірили розклад польотів, а також дані, отримані від ветеринарів. Переконавшись, що винищувачі дійсно налякали Рудольфа до смерті, королівські льотчики погодилися компенсувати вартість оленя і витрати його власників на ветеринарів. Тож тепер буде придбано нового оленя, і до Різдва сани Санта-Клауса тягтимуть двоє парнокопитних, як того вимагають казковi закони.