Податок у ступi

01.10.2005

      Люди в усьому свiтi не люблять розлучатися з чесно (чи якось по-іншому) заробленими грішми. Але що вдієш — доводиться, податкова вимагає. Щоправда, можна спробувати відкараскатися від податкових інспекторів через суд. Але для того, щоб виграти процес, треба бути... справжньою вiдьмою.

      У Голландії суд міста Леуварден, розглянувши позов 39-рiчної слухачки школи відьом, підтвердив, що курси чарівної майстерності були для акторки способом підвищення професійної кваліфікації. Вона планує навчати мистецтву магії інших, тому доходи, спрямовані на її освiту (а це понад двi тисячi євро), податком обкладатися не повинні.

      Як передає агентство «Блумберг», у цій школi майбутнi вiдьми вчаться не лише готувати чарівне зілля, а й працювати з магічними кристалами та лікувальними каменями, складати заклинання і використовувати енергію полів і лісів. За словами педагогiв, якi органiзували курси, новачки невдовзi зможуть використовувати магiю для добрих справ, оскiльки відьма — це мудра жінка, яка добре знається на магії життя взагалі й магії землі зокрема.

      Ех, дивний все ж таки народ — надворi ХХІ столiття, а вони повертаються до середньовiчних прийомчикiв «операторiв ступи». Ну хто сьогоднi  колотить варево з ящiрок та цвiркунiв, сподiваючись привернути коханого? У свiтi iснують набагато ефективнiшi способи задурити голову «сильнiй половинi людства», а тим жiнкам, якi цього не знають, нiяка магiя не допоможе...