ХРОНІКА

30.09.2005
Боротьба

      На світовій першості в Угорщині українська команда в середу завоювала ще одну медаль. Олімпійська чемпіонка Афін-2004 Ірина Мерлені здобула «срібло» у категорії до 48 кг. Триразова чемпіонка світу зі Львова впевнено здолала шлях до вирішальної сутички, але у фіналі достроково, на туше, поступилася маловідомій китаянці Х’янчжу.

Хокей

      Позавчора київський «Сокіл» у рамках відкритого чемпіонату Білорусі переграв на виїзді «Німан» — 2:0 (0:0, 1:0, 1:0; Бобкін (Литвиненко, Гунько), 27:34 (більш.); Гніденко (Литвиненко, Бобкін), 52:38). У Гродно після двотижневої паузи вийшов на лід капітан киян Василь Бобровников, а Олександр Бобкін закинув першу шайбу в сезоні.

      Інші результати 9-го туру: «Динамо» — «Хімік-СКА» — 2:1, «Брест» — «Гомель» — 2:2, «Керамін» — «Вітебськ» — 6:1, «Металургс» — «Юність» — 0:0, «Рига-2000» — «Хімволокно» — 4:0.

      Турнірне становище: «Гомель», «Динамо» — 22, «Сокіл» — 21, «Хімволокно», «Керамін» — 16, «Рига-2000» — 15, «Юність» — 14, «Брест» — 10, «Німан» — 9, «Металургс» — 5, «Хімік-СКА» — 4, «Вітебськ» — 1.

Футбол

      Головний тренер збірної України Олег Блохін оприлюднив список футболістів, викликаних на відбірковий матч чемпіонату світу проти Албанії і товариський — із Японією. У складі фігурують семеро представників «Динамо» та четверо легіонерів. Воротарі: Шовковський («Динамо»), Старцев («Кривбас»); захисники: Несмачний, Ващук, Федоров (усі — «Динамо»), Шевчук («Шахтар»), Русол, Радченко (обидва — «Дніпро»); півзахисники: Гусєв, Ротань (обидва — «Динамо»), Тимощук («Шахтар»), Гусин («Крилья совєтов», Росія), Назаренко, Рикун, Шелаєв (усі — «Дніпро»), Шищенко («Металург» (Д)); нападаючі: Белік, Воробей (обидва — «Шахтар»), Шевченко («Мілан», Італія), Воронін («Байєр», Німеччина), Венглинський (АЕК, Греція).

Волейбол

      Виконком національної федерації визнав незадовільним виступ української чоловічої й жіночої збірних у відборі на чемпіонати світу-2006 (обидві команди не потрапили на головний форум планети). Через це наставники збірних — Віктор Михальчук та Ігор Філіштінський — були відправлені у відставку. Незабаром розпочнеться конкурс на заміщення посад головних тренерів, у якому мають можливість взяти участь і звільнені фахівці.

Бокс

      Американець Ламон Брюстер відстояв свій пояс чемпіона світу у суперважкій категорії за версією WBO, перемігши в Гамбурзі нокаутом у дев’ятому раунді німця Луана Краснічого. Тепер цілком можна очікувати на зустріч Брюстера з Володимиром Кличком, який є офіційним претендентом на чемпіонський двобій. Нагадаємо, що минулого року Ламон переміг українця нокаутом у п’ятому раунді.

      Там же, в 10-раундовому бою проти американця Вона Біна, зберіг свій титул інтерконтинентального чемпіона за версіями WBO і IBF українець Олександр Дмитренко. Ще один наш співвітчизник — Тарас Біденко — виграв за очками рейтинговий поєдинок проти албанця Сефері.

Регбі

      Днями достроково визначився чемпіон України. Після перемоги в Одесі над місцевим «Кредо-63» з рахунком 29:21 за три тури до завершення чемпiонату найкращою командою країни вперше став харківський «Легіон-ОСК ХТЗ».

Теніс

      У півфіналах Кубка Девіса команда Словаччини здолала Аргентину — 4:1, а хорвати виявилися сильнішими за росіян — 3:2.

      Збірна України після успіху у двобої з болгарами піднялася у світовому рейтингу з 49-го місця на 41-е. Трійку кращих складають Іспанія, Росія, Австралія.

Мотоспорт

      Минулих вихідних на столичній трасі «Чайка» завершився чемпіонат України з шосейно-кільцевих перегонів. Найцікавіша боротьба в осообистому заліку точилася у класі SS-400 серед представників команди ДЮСТШ, де в підсумку Сергій Прохоренко обігнав свого дядька Віктора. Чемпіонами в інших класах стали гонщики «стайні» Info300 Racing Team — Павло Калінін (клас SS-600), Андрій Оністрат (SBK), Олександр Мацоцький («Бізнес-600»), а також Валерій Откидач («Бізнес-1000») з команди «Еліт Україна». У командному заліку Info300 Racing Team (190 очок) зуміла випередити ДЮСТШ (186).