ХРОНІКА

29.09.2005
Боротьба

      У вівторок на чемпіонаті світу в Будапешті збірна України здобула дві медалі. Киянин Тарас Данько (вагова категорія до 84 кг) поступився лише триразовому володарю Кубка світу — кубинцю Ромеро (1:3). У сутичці ж за «бронзу» 25-річний український чемпіон Європи не залишив шансів поляку Хорбіку.

      Нагороду тієї ж проби виборов молодий Василь Тисменецький (96 кг). Програвши лише олімпійському чемпіонові Афін-2004 і майбутньому володареві «угорського» «золота» росіянину Гацалову, українець на шляху до третього місця виявився сильнішим за угорця Кіша й білоруса Пернікова.

Футбол

      Позавчора у ПФЛ відбулося жеребкування стадії 1/8 фіналу Кубка України. Протистояння складатиметься з одного матчу. 26 жовтня зустрінуться: «Карпати» — «Шахтар», «Динамо» — «Металіст», «Сталь» (А) — «Металург» (Д), «Ворскла» — «Дніпро», «Газовик-Скала» — «Іллічівець», «Кривбас» — «Таврія», «Сталь» (Ддз) — «Арсенал» (К), «Верес» — «Металург» (З).

* * *

      Останній матч 8-го туру першої ліги: «Газовик-Скала» — «Шахтар-2» — 2:0 (Баглай, 3, 48).

Бокс

      Відбулася третя з серії прес-конференцій Віталія Кличка й Хасіма Рахмана, на яких боксери анонсують свій бій за титул чемпіона світу за версією WBC. Цього разу американець розважив публіку заявою, що перемога українця можлива лише у випадку, якщо той його... вб’є: «У мене є план перемоги над Віталієм, я вийду на поєдинок у всеозброєнні і вийду з рингу чемпіоном. Це буде кращий бій у моїй кар’єрі, Кличко ж може спробувати завоювати будь-який інший пояс».

* * *

      Тим часом, оговтавшись від поразки Володимирові Кличку, Самуель Пітер заявив, що хоче провести з українцем матч-реванш. Нігерієць вважає, що рефері часто дозволяв Кличку-молодшому навалюватися на нього всім тілом, тому в можливому майбутньому поєдинку вимагає замінити суддю.

      А Володимир, посівши перший рядок у рейтингах IBF і WBO, чекає на проведення чемпіонських поєдинків цих організацій, щоб почати переговори стосовно його бою за титул однієї з них.

Хокей

      Четвертий гол українського форварда Вадима Шахрайчука в нинішньому сезоні російської суперліги приніс московському «Динамо» перемогу над ярославльським «Локомотивом» — 3:2. У вересні закинутими шайбами серед наших співвітчизників відзначилися також Андрій Срюбко (ХК МВД) і Юрій Дяченко («Витязь»), по два голи на рахунку захисників Дмитра Толкунова («Металург» (Нк)) і В’ячеслава Завальнюка («Сибір»). Воротар Костянтин Симчук, якого особисто тренує Юрій Шундров, провів три гри у складі магнітогорського «Металурга».

      Турнірне становище після 9-го туру: «Металург» (Мг), «Динамо» — 19, «Сєвєрсталь» — 18, «Локомотив», «Авангард» — 18 (8), «Ак барс» — 15, ХК МВД — 14 (8)...