Співочий редактор

20.09.2005
Співочий редактор

      І швець, і жнець, і на дуді гравець – це, здається, про Кейт Мосс зразка осені 2005-го. Окрім своєї постійної роботи – фотомоделінгу (по подіуму одна з найоплачуваніших манекенниць світу давно вже фактично не ходить – вважає це «халтурою»), Кейт випробує себе в ролі співачки і... редактора модного журналу.

      Річ у тім, що знаменитий французький часопис «Вог» запропонував британській супермоделі роботу головного редактора. Щоправда, тільки на один місяць: щоб випустити грудневий номер. Є у «Вог» така практика – час від часу довіряти комусь зі знаменитостей (які, звісно, бодай трохи тямлять у моді) редагувати певний випуск. Цього разу вибір власників і редакції впав на Кейт Мосс.

      І манекенниця, як не дивно (а Кейт славиться своєю «пофігезністю»), радо погодилася. А щоб читачі запам'ятали її редакторство надовго, ще й домовилася про те, аби доважком до журналу став маленький різдвяний подарунок: компакт-диск із записом музичної композиції у виконанні самої Кейт та її бойфренда, соліста гурту  Babyshambles Піта Догерті.

      До речі, цей самий «бойфренд» уже кілька разів підкидав журналістам «бомбу», запевняючи, що вони з Мосс насправді вже офіційно одружені. Однак сама топ-модель так поставилася до цих повідомлень, що ніхто й досі не може збагнути, вірити Піту чи ні. Ще якби Кейт спростовувала, не кажучи вже про підтвердження, його слова, тоді можна було б роздути сенсацію. А вона їх просто... ігнорує. От і вирішили акули пера обмежуватися з цього приводу обережними натяками, поки не здобудуть бодай якогось підтвердження того, що 31-річна Мосс уже не міс, а місіс.

      Пісня ж, яку виконує чи то подружжя, чи то просто пара, — це романтична балада під символічною назвою «Красуня і Чудовисько».  Піт, до речі, вже давно вмовляв свою кохану заспівати, бо вважає, що у Кейт просто чудовий голос       і музикальний слух. І ось нарешті вмовив: пісня у виконанні «життєвого» і тепер уже й сценічного дуету ввійде також у дебютний альбом Babyshambles, реліз якого заплановано на жовтень.