Як Віктор і Юлія — так і Ігор зі Стеллою...

20.09.2005
Як Віктор і Юлія — так і Ігор зі Стеллою...

Стелла Захарова. (Данила IВАНIВА.)

 

       Судова тяганина навколо посади президента Української федерації гімнастики (УФГ) тягнеться з грудня минулого року, коли на звітно-виборчій конференції Стелла Захарова перемогла Ігоря Коробчинського з рахунком 50:49, але Печерський суд столиці за позовом останнього визнав голосування таким, результати якого не можна встановити достовірно. «УМ» уже неодноразово висвітлювала суперечку, яка триває й досі. Очевидно, вирішенням проблеми можуть стати повторні вибори. Такої ж думки й 13 із 15 членів президії УФГ, які призначили перевибори на 11 листопада. Однак Стелла Захарова продовжує боротьбу з відстоювання легітимності свого обрання резидентом УФГ, використовуючи шлях нових судових апеляцій. З приводу чергової локальної «перемоги» Стелла Георгіївна минулого тижня зібрала прес-конференцію у спорт-барі «Планета-спорт». Наступного дня там же з журналістами зустрілися її опоненти — попередник Захарової на посаді Ігор Коробчинський, Ірина Дерюгіна, Борис Шахлін та Валерій Гончаров.

      Загалом особливих новин немає. Захарова повідомила, що 12 вересня Апеляційний суд Києва відхилив справу Коробчинського з вимогою дати відвід суддівській колегії, після чого став можливим розгляд її скарги на рішення Печерського суду від 13 травня, який задовольняв позов Коробчинського щодо законності обрання Захарової президентом УФГ.

      А ще, повідомила пані Стелла, Ігор Коробчинський, який є старшим тренером збірної України, обмежив свою діяльність тренерською  роботою на базі в Кончі-Заспі, не надає допомоги гімнастам на місцях, відбирає у спортсменів відсотки з преміальних. Крім того, він «перебуває під сильним впливом представниць художньої гімнастики — Альбіни та Ірини Дерюгіних». «Їхні амбіції в нашій федерації мені важко зрозуміти, бо угода про співпрацю УФГ з ФГУ (Федерація художньої гімнастики. — Авт.) добігла кінця в грудні минулого року», — повідомляє Захарова. Вона обурюється тим, що деякі її виступи опоненти записують на диктофон, і тішиться, що вимоги «самозваної» президії 13 вересня було відхилено: «значить, Коробчинський теж незаконно виконував обов'язки президента і представляв країну в міжнародних організаціях».

      У відповідь на звинувачення Захарової про відбирання у спортсменів призових відсотків Валерій Гончаров наступного дня заявив: «Я працюю з Ігорем Олексійовичем Коробчинським багато років і готовий присягнутися, що ніколи ні про які відсотки з премій не йшлося».

      Ігор Коробчинський: «Це дуже серйозне звинувачення, і якщо Стелла Георгіївна не наведе фактів, то я маю повне право подати на неї в суд за наклеп. Що ж до мого незаконного представляння країни та звинувачень у поганій роботі, то буквально днями я увійшов у виконком Європейського гімнастичного союзу (УЄЖ)».

      Ірина Дерюгіна, у свою чергу, щодо угоди між УФГ і ФГУ заявила: це сама Захарова вирішила блокувати співробітництво між федераціями. А як ми (Дерюгіни), мовляв, можемо лишатися осторонь проблем УФГ, якщо офіційно обрані у склад президії?

      Коробчинський: «З часом накопичуються питання, які потрібно негайно вирішувати. А в нас весь час затримки, ми із запізненням відправляємо заявки на міжнародні змагання, бо в Захарової не лише печатка федерації, а й електронну адресу УФГ у ФІЖ вона надала особисто свою. Утім робота у федерації не зупиняється ні на хвилину».

      Захарова: «Ми не можемо розмитнити спонсорську допомогу від американських партнерів у вигляді амуніції для гімнастів, бо реєстраційний номер федерації у Коробчинського!».

      До речі, про печатку. Попередній матеріал в «УМ» на цю тему називався «Кульбіт з печаткою», так ось, схоже, однією проблемою стало менше (чи, навпаки, більше?). Наприкінці минулого тижня в одній із газет офіційно було повідомлено: «Печатку УФГ вважати недійсною». У нас, як відомо, це перший крок до оформлення нового документа (печатки) замість втраченої. «Немає печатки — немає проблеми»?