Вдаримо донецьким хардом

20.09.2005

      Востаннє у I групі Євро-Африканської зони Кубка Девіса чоловіча збірна виступала у 2001 році. Відтоді були безуспішні спроби повернутися з нижчих ешелонів на більш пристойний рівень. І ось із приходом на місце капітана нашої команди Володимира Богданова і трьох перемог поспіль українцям залишилося зробити один крок, щоб скласти компанію таким поважним суперникам, як збірні Німеччини, Сербії, Великої Британії...

      23 вересня у Донецьку збірна України у протистоянні за омріяну путівку до І групи зійдеться з болгарами, яким ми вже двічі поступалися у 2002—2003 роках (обидва рази — 2:3). Як розповів напередодні президент ФТУ Герман Беньямінов, корти в шахтарському місті обрано не випадково, адже там хардове покриття, а болгарам обидва рази ми програвали на грунтовому. Виходить, це для них зручніше. Тож цього разу ми як господарі скористалися правом обрати тип кортів і сподіваємося на додатковий козир у вигляді жорсткішого майданчика.

      Проте в нас і без цього в арсеналі є вагомий плюс — згуртований і рівний колектив. Якщо в болгар беззмінними лідерами вже кілька років є Радо Лукаєв та Тодор Єнев, то під синьо-жовтим прапором до матчу готуються аж шестеро тенісистів — Орест Терещук (він свої поєдинки проти болгар раніше вигравав), Сергій Ярошенко, Михайло Філіма, Сергій Бубка, Олександр Недовєсов та Олександр Ярмола. Останніх двох, вочевидь, підключили до зборів із метою роботи на перспективу. Два Олександри можуть вийти на корти донецької «Вікторії», хіба якщо після двох днів рахунок буде 3:0 на нашу користь. Утім Володимир Богданов підкреслив, що останні результати всіх без винятку наших «збірників» дозволяють стверджувати, що вони перебувають у відмінній готовності.

А ТИМ ЧАСОМ...

      Неофіційний командний чемпіонат світу серед жінок — Кубок Федерації — другий рік поспіль виграє збірна Росії. У фіналі російські тенісистки, як і в 2004, здолали француженок, цього разу — з рахунком — 3:2.

      У Парижі Олена Дементьєва виявилася сильнішою за Марі Пірс та Амелі Моресмо, тоді як Анастасія Мискіна їм поступилася. У вирішальному парному двобої Дементьєва з Динарою Сафіною таки довели свою перевагу над Пірс і Моресмо — 6:4, 1:6, 6:3.