Клочкова не тільки плаває, а й плавить

20.09.2005

      Найуспішніша українська плавчиха Яна Клочкова вирішила спробувати свої сили й у бізнесі. Інвестувати зароблені на водяних доріжках світу кошти зіркова Яна вирішила в ливарно-механічний завод «Ісполін», що в місті Дубно на Рівненщині.

      Співпраця Яни та ливарників успішно триває вже впродовж трьох місяців. А зацікавленість Клочкової цим підприємством виявилася доволі випадковою. Генеральний директор «Ісполіна» Ігор Фесюк розповів, що знайомство з гордістю українського спорту почалося із дружньої розмови в сусідніх кріслах літака, згодом переросло у дружбу, а далі — і в тісні ділові стосунки.

      Свою спортивну кар'єру Яна Клочкова завершувати ще не збирається, тож, аби не відволікатися та водночас тримати все під контролем, відома спортсменка доручила займатися справами новоствореного спільного проекту своїм батькам — Олені та Олександру Клочковим. Мати обійматиме посаду директора, а батько — заступника. Вони вже побували в Дубно та ознайомилися з діяльністю та виробничими потужностями підприємства, яке функціонуватиме на базі ТзОВ «Ливарно-механічний завод «Ісполін».

      Сам Ігор Фесюк не думає, що участь Клочкової в реалізації проекту є банальним капіталовкладенням, i вважає, що ім'я Яни, її професійний та громадський імідж надзвичайно успішно вплинуть на позиціонування підприємства та укладання нових контрактів: «Яна — велика надія українського спорту, його гордість, і кращої реклами для підприємства годі й сподіватися». З появою інвестора в особі Клочкової гендиректор сподівається на цілу низку потужних будівельних проектів — монтаж нової ливарної лінії, придбання і встановлення сучасних електроплавильних печей. Для реалізації подібних проектів є досить серйозні передумови, зважаючи на фаховий рівень нинішніх працівників заводу. Адже на «Ісполіні» працюють фахівці іспанської школи художнього литва. Тож місцевим майстрам, очевидно, до снаги буде відлити в металі персонально для Яни будь-яку «рибку», навіть золоту. А для міста успішна робота підприємства вже найближчим часом означатиме появу понад двох сотень нових робочих місць та, відповідно, збільшення суми відрахувань до місцевого бюджету.

      Днями в Дубно вперше завітала і сама Яна. Під час ділового візиту Клочкова детально ознайомилася з виробничими потужностями підприємства, продукцією, що тут випускають, і залишилася задоволена результатами співпраці. А ще чимало часу присвятила знайомству з історичними пам'ятками Дубенщини та пообіцяла, що навідуватиметься сюди регулярно.

.

Рівненська область.