ХРОНІКА

20.09.2005

Хокей на траві

      Чоловіча збірна України стала переможницею чемпіонату Європи в дивізіоні «Кубок виклику-1», що минулого тижня закінчився у Вінниці. Вигравши у півфіналі в Гібралтару з рахунком 2:1 (Махотков, 17; Швець, 54 — Ліма, 32), підопічні Павла Мазура забезпечили собі підвищення у класі — путівку до дивізіону «Кубок Трофі». А в неділю господарі зробили подарунок на 650-річчя Вінниці, здолавши у фінальному двобої збірну Португалії — 2:0 (Касянчук (пен.), Поліщук).

Легка атлетика

      На змаганнях багатоборців у французькому Талансі українка Людмила Блонська стала третьою, слідом за француженкою Барб'є і британкою Сатертон. Наталія Добрянська посіла четверте місце.

* * *

      Чернівчанин Іван Гешко в англійському Ньюкаслі виграв забіг на одну милю (1609 м). Він на 0,8 сек. випередив минулорічного тріумфатора цього змагання — португальця Руя Сильву.

* * *

      На турнірі серії Гран-прі в китайському Шанхаї чемпіон світу у стрибках у висоту Юрій Кримаренко з Бердичева посів третє місце з результатом 2,29 м. Переможцем став росіянин Воронін (2,31 м).

Велоспорт

      У неділю в Іспанії завершилася 60-та багатоденка «Вуельта». Четвертий раз поспіль перемогу святкував господар траси Роберто Ерас із команди «Ліберті сегурос», який таким чином встановив рекорд гонки. Останній серйозний старт — суботній етап із роздільним стартом — виграв іспанець Моліна. Дистанцію 38,9 км він подолав за 41 хв. 31 сек., розвинувши середню швидкість 56,22 км/год. Нічого не змінила й перемога в Мадриді на фініші в останній день італійця Петаккі. Слідом за Ерасом з відставанням у 4 хв. 36 сек. у загальній класифікації після 21-го етапу розташувався росіянин Денис Меньшов зі «стайні» «Рабобанк», далі в таблиці йдуть аж п'ятеро іспанців — Састре, Манчебо, Гарсія, Моліна, Севілья.

* * *

      Скромніша гонка минулого тижня 62-й раз відбулася неподалік від України — «Тур Польщі». 1247 км, розбитих на вісім етапів, найкраще з українців проїхав Ярослав Попович. Утім він посів лише 42-й рядок загального заліку, відставши від переможця — Кіма Кірхена з Люксембургу — майже на 28 хвилин. Володимир Густов опинився на 58-й позиції, Богдан Бондарєв — на 62-й.

Волейбол

      У Хорватії стартував жіночий чемпіонат Європи. Після двох турів змагань без поразок йдуть три команди з дванадцяти — збірні Польщі, Росії та Італії. Українки до фінальної частини першості не потрапили.

Стрибки на батуті

й акробатика

      У голландському Ейндховені завершилася світова першість. Українська команда виступила дуже невдало: якщо раніше на таких змаганнях наші три рази здобували по п'ять медалей, то цього разу лише чотириразова чемпіонка світу Олена Чабаненко з Донецька принесла нам «срібло» у стрибках на акробатичній доріжці.

Художня гімнастика

      За три тижні до старту чемпіонату світу в Берліні відбувся фінал Гран-прі. Наші дівчата у Німеччині виступили не надто вдало у порівнянні з попередніми стартами. Киянка Наталя Годунко виграла свою улюблену вправу зі стрічкою, Ганна Безсонова посіла тут третє місце. У змаганнях із м'ячем та булавами українки залишилися без нагород, лише у вправі зі скакалкою Годунко отримала «бронзу». В абсолютній першості Наталка стала третьою, поступившись двом росіянкам — Капрановій і Сесіній. Крім того, глядачі визнали її найчарівнішою спортсменкою турніру.

Водне поло

      Чемпіон України — маріупольський «Іллічівець» — у Німеччині взяв старт у Євролізі. У першому матчі групи D українці програли господарям турніру, «Дуйсбургу», з рахунком  9:13.