Британці проти англійців

09.09.2005

      У  середу жоден з учасників європейської кваліфікації не зміг забронювати собі путівку до Німеччини. Головною ж сенсацію стала поразка збірної Англії у Белфасті від північноірландців. При тому, що поляки перемогли іншу британську команду — Уельс, підопічні Ерікссона ускладнили собі завдання посісти перше місце в групі. Його доля вирішиться 12 жовтня в очному протистоянні конкурентів на Туманному Альбіоні.

      Така ж запекла боротьба, але за друге місце, точиться між збірними Росії й Словаччини в групі 3. Позавчора обидва колективи розійшлися миром із своїми суперниками. Київський динамівець Верпаковскіс відбігав повний матч у Ризі. Росіяни ж цілком могли виграти у португальців, якби не марнували гольові шанси і не отримав дві жовті картки їхній капітан — Олексій Смертін з англійського «Чарльтона».

      Після чотирьох нічиїх поспіль отямилися французи і, здобувши чотири перемоги, наздогнали швейцарців. Перемога шотландців над норвежцями в Осло допомогла розслабитися італійцям. Підопічні Ліппі розбили білорусів (Белькевич грав 90 хвилин) завдяки хет-трику флорентійця Тоні.

      Серби пропустили від іспанців у Мадриді перший у відбірковому циклі гол, але змогли відігратися. «Наші» Гавранчич і Дуляй діяли на полі 90 хвилин, аж поки гірник не напросився на червону картку. Хлопці Петковича зберігають гарні шанси на першу позицію в групі.

      Другий матч поспіль відзначається у доданий арбітром час швед Златан Ібрагімович. Цього разу він приніс своїй збірній три очки і дозволив випередити хорватів, які осоромилися нічиєю на Мальті. Срна і Плетикоса провели повний матч, Леко вийшов на заміну на 67-й хвилині.

      Когорта учасників «мундіалю»-2006 поповнилася збірною Мексики, яка не мала проблем у зустрічі з панамцями.