Греків рятує румунський арбітр?

09.09.2005

      Найцікавішим в Алмати було те, що маловідомі в Європі господарі поля більшу частину матчу «возили» офіційного чемпіона континенту. При цьому греки робили спроби перехопити ініціативу, але... не змогли — це наслідок довгого сповідування «закритої» тактики, яка їм принесла успіх минулого року. Не дивно, що на початку другого тайму найліпший гравець збірної Казахстану Нурбол Жумаскалієв сенсаційно вивів свою команду вперед, адже моменти біля воріт Нікополідіса виникали з певною регулярністю. Зрівняти рахунок підопічні Отто Рехагеля змогли лише завдяки тактиці навісів, коли Стіліанос Яннакопулос головою відправив м'яч у сітку.

      Цікаво, що євразійці на останніх хвилинах грали з іменитим суперником на зустрічних курсах, хоча могли б задовольнитися почесною нічиєю. Врятувати своє реноме еллінам вдалося лише на третій додатковій хвилині, але до цього румунський арбітр Тудор вилучив аж двох казахів.

      Збірна Греції зберігає шанс на друге місце в групі, якщо виграє обидва останніх поєдинки. А один із них, між іншим, 8 жовтня, — у Данії, яка теж ще володіє теоретичними можливостями потрапити в Німеччину.