Монументальні ФІВАПРОЛДЖЄ

08.09.2005

      Цікавий пам'ятник у ці дні з'явиться в російському місті Єкатеринбурзі, що на Уралі. Власне, з нагоди проведення фестивалю «сучасного мистецтва в міському середовищі» можна було утнути щось особливе. Але щоб таке... Словом, на набережній річки Ісеть місцеві авангардисти відкриють пам'ятник комп'ютерній клавіатурі. І назва йому («монументові») буде — «Клава».

      А що? Комп'ютер зараз є невід'ємною частиною життя кожної «просунутої» людини, і «клава» в ньому — найбільш «доторканне» та багатостраждальне (скажімо, від постійних заливань пивом і кавою) місце.

      За інформацією уральської агенції «Апельсин», ідея увічнити клавіатуру у формі пам'ятника належить художнику Анатолію Кобилянському. Композиційним матеріалом для «кнопок» (розміром — 30 на 30 см) став бетон, обраний у тому числі за свою «вандалостійкість». Розташовані ці квадратні літери й циферки будуть у стандарному порядку, й на них навіть зможуть сидіти відпочивальники, які прийдуть на берег Ісеті. Загальна довжина «монумента» становитиме 12 метрів.