ХРОНІКА

02.09.2005
Футбол

      У день закриття трансферного вікна в Європі (31 серпня) кілька дозаявок відбулося і в Україні. Форвард збірної України Олександр Косирін таки переходить із «Чорноморця» до донецького «Металурга». 28-річний гравець підписав із «метадонами» трирічний контракт, а сума трансферу, за неофіційними джерелами, склала аж 3,3 млн. євро. Через це нападаючий донеччан Мельник на півроку відданий в оренду «Таврії». В Одесі ж з'явився досвідчений білоруський захисник Островський. Тим часом нігерійський форвард «Шахтаря» Джуліус Агахова відданий в оренду шотландському «Рейнджерс». До «Металіста» прибули захисник Бабич (із російського «Анжи»), воротар Горяїнов і півзахисник Співак (із «Кривбаса»). Натомість до Кривого Рогу запросили голкіпера Кураєва, відомого за виступами у Донецьку. «Закарпаття» мало намір заявити відрахованих з «Арсеналу» динамівців Воробея й Ситника.

Волейбол

      Чоловіча збірна України, готуючись до чемпіонату Європи, що стартує завтра в Італії та Сербії й Чорногорії, програла товариський матч італійському клубу «Топ-волей Латіна» — 1:3. Суперниками «синьо-жовтих» у Римі будуть команди Росії, Італії, Португалії, Польщі й Хорватії.

Хокей

      Український виробник алкоголю — компанія «Союз-Віктан» — на три роки стала генеральним спонсором чемпіонату Росії з хокею й національної збірної цієї країни. Водночас ані київський «Сокіл», ані збірна України не мають жодної підтримки бодай від когось із бізнесменів. Ось такий патріотизм у наших товаровиробників...