«Термінатор» проти гвалтівників

19.08.2005

      І все-таки цікаво в Арнольдові Шварценеггері поєднуються глава найбільшого американського штату й «останній герой бойовика». Чимало в діяльності губернатора Каліфорнії є «голлівудщини». Ось тепер Арні запропонував дуже дієві, на його думку, методи боротьби з гвалтівниками: «Термінатор» вважає, що за такими людьми — вже після їх «відсидки» — слід стежити з космосу впродовж усього їхнього життя! І не просто вважає, а й запропонував для штату пакет жорстких законопроектів з цього приводу.

      Шварценеггер визначає цю категорію як «люди, що скоюють акти сексуального насильства», і до засуджених за згвалтування додає педофілів та тих, кого викрили в перегляді порнофільмів за участю дітей. Щодо цих категорій Шварц пропонує збільшити терміни тюремного ув'язнення, а після виходу з-за грат їм варто заборонити оселятися поблизу шкіл та парків. А щоб краще контролювати збоченців, губернатор-кіноактор вважає, що їм варто надягати електронний браслет — таким чином влада й поліція, використовуючи систему глобального позиціонування (через супутник), матимуть можливість стежити за кожним рухом потенційного гвалтівника.

      Як повідомляють зарубіжні ЗМІ, у разі схвалення законодавчими зборами Каліфорнії цих ініціатив, вони обійдуться штату у півмільярда доларів на рік. Але Шварценеггер заявив, що це будуть із користю витрачені гроші...