ХРО­НІ­КА

19.08.2005

Бокс

      Пра­во на про­ве­ден­ня по­є­дин­ку за ти­тул чем­пі­о­на сві­ту в су­пер­важ­кій ва­зі за вер­сі­єю WBC між ук­ра­їн­цем Ві­та­лі­єм Клич­ком та аме­ри­кан­цем Ха­сі­мом Рах­ма­ном де­що нес­по­ді­ва­но виг­ра­ла про­мо­у­тер­сь­ка ком­па­нія «Toп Ренк». Її ке­рів­ник — Боб Арум — зап­ро­по­ну­вав бок­се­рам на двох 12,1 млн. до­ла­рів, з яких 7,5 млн. от­ри­має Клич­ко-стар­ший. Скан­даль­но ві­до­мий Дон Кінг про­по­ну­вав за бій 11 міль­йо­нів, а ком­па­нія бра­тів Клич­ків К2 — 10,7. По­пе­ред­ньо дво­бій приз­на­че­но на 12 лис­то­па­да в аме­ри­кан­сь­ко­му Лас-Ве­га­сі.

Фут­бол

      Збір­на Ук­ра­ї­ни за­ли­ши­ла­ся на 36-й по­зи­ції у но­во­му рей­тин­гу ФІФА. Су­пер­ни­ки на­шої ко­ман­ди по від­бору ЧС-2006 роз­та­шу­ва­ли­ся на та­ких по­зи­ці­ях: Ту­реч­чи­на — 11, Гре­ція і Да­нія — 18, Ал­ба­нія — 87, Гру­зія — 103, Ка­зах­с­тан — 148. Трій­ку кра­щих скла­да­ють Бра­зи­лія, Ар­ген­ти­на, Гол­лан­дія.

* * *

      Сім­фе­ро­поль­сь­ка «Тав­рія» орен­ду­ва­ла до кін­ця ро­ку за­хис­ни­ка ки­їв­сь­ко­го «Ди­на­мо» Юрія Дмит­ру­лі­на.

Уні­вер­сі­а­да-2005

      Піс­ля зма­гань се­ре­ди на ХХІ­ІІ сту­ден­т­сь­ких іг­рах в Із­мі­рі ук­ра­їн­сь­ка збір­на за­ли­ши­ла­ся на п'ято­му міс­ці за­галь­но­го за­лі­ку. На­віть поп­ри те, що в її ак­ти­ві ста­ло на п'ять ме­да­лей біль­ше — за­га­лом 26 (10+6+10).

      По­зав­чо­ра чо­ти­ри на­го­ро­ди нам при­нес­ли плав­ці, при­чо­му від­ра­зу два «зо­ло­та» здо­був Олег Лі­со­гор. На дис­тан­ції 50 м бра­сом бро­вар­ча­нин вста­но­вив ре­корд уні­вер­сі­ад, ки­я­нин Ва­ле­рій Ди­мо по­сів тут дру­ге міс­це. Не бу­ло рів­них на­шій «ком­п­лек­с­ній» ес­та­фе­ті 4х100 м у скла­ді Лі­со­го­ра, Ан­то­на Бу­га­є­ва, Сер­гія Ад­ве­ни й Де­ни­са Си­зо­нен­ка. Хар­ків'янин Ігор Чер­вин­сь­кий став тре­тім у зап­ли­ві на 1500 м віль­ним сти­лем.

      Чо­ло­ві­ча ко­ман­да шаб­ліс­тів (Мак­сим Хво­рост, Дмит­ро Чу­мак, Дмит­ро Ка­рю­чен­ко) без­п­роб­лем­но «на­ко­ло­ла» у фі­на­лі фран­цу­зів (45:30); на­ші дів­ча­та опи­ни­ли­ся у цьо­му ви­ді прог­ра­ми ли­ше на чет­вер­тій по­зи­ції.

      Про­дов­жує пе­ре­мож­ну хо­ду бас­кет­боль­на збір­на Ук­ра­ї­ни. Піс­ля виг­ра­шу в ли­тов­ців з ра­хун­ком 89:80 (Пе­че­ров (34+8 під­бо­рів)) пі­до­піч­ні За­щу­ка вий­ш­ли до чвер­ть­фі­на­лу, де вчо­ра зус­т­рі­ча­ли­ся з ко­ман­дою Ні­меч­чи­ни.

Хо­кей

      Ки­їв­сь­кий «Со­кіл» у дру­го­му то­ва­рись­ко­му мат­чі обіг­рав пред­с­тав­ни­ка ро­сій­сь­кої ви­щої лі­ги — ХК «Бєл­го­род» — з ра­хун­ком 2:1 (0:1, 1:0, 1:0). Гос­по­да­рі про­ва­ли­ли пер­ший пе­рі­од, ко­ли да­ли мож­ли­вість «роз­с­т­рі­ля­ти» сво­го гол­кі­пе­ра Фе­до­ро­ва, але зго­дом наб­ра­ли обер­тів. За­ки­ну­ти­ми шай­ба­ми від­з­на­чи­ли­ся но­вач­ки ко­ман­ди — Во­ло­ди­мир Чер­нен­ко і Да­ни­ло Дід­ков­сь­кий, які по­вер­ну­ли­ся на Бать­ків­щи­ну, від­по­від­но, з Ве­ли­кої Бри­та­нії й Іс­па­нії.

      У ці ви­хід­ні «Со­кіл» про­ве­де то­ва­рись­кі мат­чі у під­мос­ков­но­му Ди­мит­ро­ві з міс­це­вою ко­ман­дою, а 24 сер­п­ня під пра­по­ра­ми збір­ної Ук­ра­ї­ни стар­тує на Куб­ку «Спар­та­ка» у сто­ли­ці Ро­сії.

Бас­кет­бол

      Чем­пі­он Ук­ра­ї­ни і сріб­ний при­зер Єв­ро­лі­ги ФІ­БА-2005 — БК «Ки­їв» — під­пи­сав кон­т­ракт з аме­ри­кан­цем Май­к­лом Гар­рі­сом, який за­мі­нить від­пу­ще­но­го до США Мар­ку­са Нор­рі­са. Фор­вард спра­вив гар­не вра­жен­ня на спор­тив­но­го ди­рек­то­ра ки­ян Ра­ні Ка­ха­ну у тре­ну­валь­но­му та­бо­рі клу­бу НБА «Дал­лас ма­ве­рікс».

Хо­кей на тра­ві

      На Куб­ку єв­ро­пей­сь­ких на­цій в Ір­лан­дії жі­но­ча збір­на Ук­ра­ї­ни піс­ля двох по­ра­зок зіг­ра­ла вні­чию з ко­ман­дою Шот­лан­дії — 1:1. Сьо­год­ні на­ші дів­ча­та у ро­зіг­ра­ші місць із п'ято­го по вось­ме зус­т­рі­нуть­ся з фран­цу­жен­ка­ми.