Шукаємо роботящі руки

16.08.2005

      У нашій державі поняття «ринок праці» перестало бути абстрактним. До аксіоми сьогодні наближається і поняття про сучасну молодь як про прошарок суспільства, який складається з особистостей, котрi розвиваються і свідомо планують свою кар'єру. Втім, на жаль, умови для цього, м'яко кажучи, не найкращі: оплата праці аж ніяк не сприяє розвитку, перше робоче місце для молодих спеціалістів гарантовано тільки де-юре...

      Віднині проблеми працевлаштування молоді взялися вирішувати в Житомирському обласному молодіжному центрі праці (МЦП), презентація якого нещодавно відбулася в приміщенні житомирського «Бізнес-центру». За словами директора центру Лесі Поліщук, структура працюватиме за декількома напрямами: працевлаштування молоді, організація трудових студзагонів, міжнародного молодіжного обміну і туризму. Крім цього, центр усіляко сприятиме підвищенню рівня правових і економічних знань молоді, а також розвитку молодіжного підприємництва.

      На першому етапі МЦП діятиме як кадрова агенція — працевлаштовуватимуть молодих людей, які закінчили навчання, та допомагатимуть студентам шукати місце для підробітку. Вже за рік МЦП планує вийти за рамки кадрової агенції і має намір розширити діяльність у сферах зеленого туризму.

      Цікаво, що подібні центри за наказом Міністерства у справах сім'ї та молоді були створені у всіх областях ще 2000 року. Втім, за словами виконувача обов'язки заступника начальника обласного Управління у справах молоді й спорту Руслана Годованого, на Житомирщині центр існував лише на папері, на який, власне, і записувалися «фантастичні» успіхи. Про перші же результати роботи «омолодженого» центру можна буде говорити тільки через 3 місяці.

Володимир ГРЕБЬОНКІН.