Лайно у конверті зачекай, не рви...

11.08.2005

      Для того, щоб викликати справжню паніку на поштовому відділенні, не обов'язково висіти на телефоні, погрожуючи працівникам вибухом тротилової міни. Цілком достатньо насипати у конверт білого порошку («Тайд» не годиться, бо його запах упізнають відразу ж) та комусь його надіслати — результат перевершить усі ваші сподівання. Поштовики злякаються, що в конверті спори сибірки абощо, й потішать навколишніх мешканців ефектним вильотом з приміщення. Таке у різних країнах траплялося вже не раз. Утім найчастіше подібні «провокації» чиняться не заради жарту, а за банальним збігом обставин. Скажімо, так, як на пошті в передмісті Парижа. Тут стався ну зовсім нетиповий випадок із серії «поштових приколів».

      Мабуть, якби не печально відома серія терактів у Лондоні, такого не було б. А так вибухи у сусідів викликали у французів значне відчуття тривоги. Тож не дивно, що сортувальники листів, до чиїх рук потрапив підозрілий конверт із Шрі-Ланки, забили на сполох. На місце терміново прибула поліція, а люди, які мали «контакт» із невідомо чим, пройшли прискіпливе медичне обстеження. Саму ж підозрілу «кореспонденцію» відправили на хімічний аналіз. Результати експертизи принесли не лише полегшення, а й звеселили народ. Хто б міг подумати, що порошок, який сипався з конверта, виявиться... затверділим слонячим лайном!

      Поліція припускає, що емігрант зі Шрі-Ланки, який мав отримати висушені продукти життєдіяльності слона, хотів використати цей порошок для проведення традиційних релігійних обрядів. У Парижі таку «цінність» знайти дуже важко, тож родичі чоловіка вирішили переслати екскременти поштою. Мабуть, не думали, що так усе повернеться...