Ковбаса по-краківськи

11.08.2005

      У вівторкових матчах третього раунду Ліги чемпіонів практично всі фаворити забезпечили собі спокійне життя перед повторними поєдинками. «Манчестер юнайтед» досить легко розібрався з угорцями, які здивували розгромом хорватського «Гайдука» в другому раунді. Та цього разу мадяри нічого не змогли вдіяти з Уейном Руні, який відзначився сам та зробив дві гольові передачі. Трохи зіпсувала враження про цей матч відвідуваність: 51 701 чоловік на «Олд Траффорді» — найгірший показник «МЮ» за весь час виступів у єврокубках. 16 тисяч порожніх крісел — такий протест фанів проти купівлі клубу американцем Малкольмом Глейзером.

      Мінімальні перемоги на виїзді «Вільяреала» та «Рейнджерс» практично не залишили шансів їхнім суперникам, адже у себе вдома іспанці та шотландці дуже рідко пропускають два м'ячі, а «Евертон» і «Анортосіс» здатні лише на локальні сюрпризи. А ось долю монегасків, які в позаминулому сезоні були фіналістами Суперліги, після мінімальної поразки «Бетісу» передбачити важко.

      Трохи несподіваним винятком із тенденції стала переконлива перемога «Вісли» над «Панатинаїкосом». Цікаво, що греки в Кракові швидко відкрили рахунок завдяки форварду... збірної Польщі, екс-нігерійцю Олісадебе, але потім примудрилися пропустити три м'ячі. Якщо краківці втримають перевагу на виїзді, це буде перший вихід польського клубу в груповий раунд Ліги чемпіонів. А ось «Брюгге» може вдруге поспіль не потрапити в еліту, якщо не зможе нівелювати мінімальну поразку в Норвегії у рідних стінах. Українець Серебренников за чемпіонів Бельгії не грав.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 3-й кваліфікаційний раунд.

Перші матчі (результати вівторка):

«Бетіс» (Іспанія) — «Монако» — 1:0

      Гол: Еду, 90

«Манчестер юн.» (Англія) — «Дебрецен» (Угорщина) — 3:0

      Голи: Руні, 7; ван Ністелрой, 49; К.Роналдо, 63

«Евертон (Англія) — «Вільяреал» (Іспанія) — 1:2

      Голи: Бітті, 42 — Лучо, 27; Хосіко, 45

«Анортосіс» (Кіпр) — «Рейнджерс» (Шотландія) — 1:2

      Голи: Фрусос, 72 — Ново, 64; Ріксен, 71

«Вісла» (К, Польща) — «Панатинаїкос» (Греція) — 3:1

      Голи: Брожек, 12; Уче, 52; Франковський, 70 — Олісадебе, 4

«Волеренга» (Норвегія) — «Брюгге» (Бельгія) — 1:0

      Гол: Іверсен, 57

 

Кубок Інтертото. Фінали (перші матчі):

«Клуж» (Румунія) — «Ланс» (Франція) — 1:1

      Голи: Турку, 57 — Ляшор, 23

      Вилучення: Ж. Леруа, 82 («Л»)

«Гамбург» (Німеччина) — «Валенсія» (Іспанія) — 1:0

      Гол: Барбарес, 51

«Депортиво» (Іспанія) — «Марсель» (Франція) — 2:0

      Голи: Рубен, 67; Карріл, 87